Σοκολατένια απόλαυση με Nutella

Μαγειρεύτηκε 10 φορές
elsa*
elsa* @cook_8473741

Εύκολο, φίνο και νόστιμο γλυκό γι'αυτούς που αγαπούν τη σοκολάτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για γρήγορη ρευστοποίηση της Nutella βάλτε το βάζο σε ζεστό νερό.Τα 2 πακέτα πτιμπερ που γράφω αναλογούν ακριβώς στα 66 μπισκότα της συνταγής, γι'αυτό καλό θα είναι να έχετε και ένα εφεδρικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

102 Minutes
20 κομμάτια
  1. 2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ
  2. 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  3. 400 γραμμάρια Nutella
  4. 1 ποτήρι γάλα κρύο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε το βάζο της Nutella σε ζεστό μέρος για να ρευστοποιηθεί το εσωτερικό της.

  2. 2

    Σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά, έως ότου λιώσει τελείως η κουβερτούρα.

  3. 3

    Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε όλη τη Nutella και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά και αφρατέψει η κρέμα μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.

  4. 4

    Βρέχουμε τα 22 μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα σκέυος διαμέτρου 32Χ42εκ. Περιχύνουμε με το 1/4 της κρέμας, την οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι. Συνολικά κάνουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τρεις στρώσεις κρέμας. Η περισσότερη κρέμα μπαίνει επάνω.

  5. 5

    Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με Nutella, τρούφα, ξηρούς καρπούς, σαντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (69)

Nicole Dion
Nicole Dion @Ndion84
Είναι η δεύτερη φορά που τη φτιάχνω και η κρέμα βγήκε πολύ αραιή.. τι κάνω λάθος;

Από

elsa*
elsa* @cook_8473741
στις