Σοκολατένια cookies με σταγόνες σοκολάτας

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
macarons
macarons @cook_8519608

Νοστιμότατα cookies σοκολάτας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αυθεντική συνταγή βρίσκεται εδώ, εγώ απλά άλλαξα τον τύπο της ζάχαρης και χρησιμοποίησα κομμάτια κουβερτούρας γάλακτος και λευκής.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 180 γραμμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 150 γραμμ. ζάχαρη (κανονική λευκή)
  3. 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 225 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 30 γραμμ. κακάο
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  8. 150 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια (για περισσότερη νοστιμιά εγώ έβαλα και γάλακτος και κανονική και λευκή)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.

  2. 2

    Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

  4. 4

    Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα.  Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις ή στους 160ο C στον αέρα.

  5. 5

    Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν πολύ. Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.

  6. 6

    Ψήνουμε για περίπου 12΄. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10΄ στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

macarons
macarons @cook_8519608
στις