Σοκολατένια Καλαμάκια απο τον Στέλιο Παρλιάρο
Σοκολατένια καλαμάκια απο τον αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο για να διακοσμείτε διάφορα γλυκά.
Λίγα μυστικά ακόμα
*Αν η κουβερτούρα δεν είναι καλά στρωμένη και κρύα, δεν ξεκολλάει απο τα καλαμάκια.
Υλικά
-
100 γρ. κουβερτούρα 70% ή 50%
-
φύλλο χρυσού
-
καλαμάκια πλαστικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα.
-
2
Την στρώνουμε σε μαρμάρινη επιφάνεια, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να ομογενοποιηθεί.
-
3
Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 31 οC (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής), τη μαζεύουμε απο το μάρμαρο σ' ένα μπόλ και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Τη βάζουμε σ' ένα κορνέ με πολύ λεπτό στόμιο και γεμίζουμε τα καλαμάκια.
-
5
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα.
-
6
Ξεφορμάρουμε, σπρώχνοντας με μια οδοντογλυφίδα ή μ' ένα ξυλάκι την κουβερτούρα ώστε να ξεκολλήσει απο το καλαμάκι*.
-
7
Διακοσμούμε με φύλλα χρυσού.
Σχόλια (3)