κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένια Καλαμάκια απο τον Στέλιο Παρλιάρο

Σοκολατένια Καλαμάκια απο τον Στέλιο Παρλιάρο

μπιλλακι
μπιλλακι @cook_8475354
Αθηνα,

Σοκολατένια καλαμάκια απο τον αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο για να διακοσμείτε διάφορα γλυκά.

Λίγα μυστικά ακόμα

*Αν η κουβερτούρα δεν είναι καλά στρωμένη και κρύα, δεν ξεκολλάει απο τα καλαμάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 100 γρ. κουβερτούρα 70% ή 50%
  2. φύλλο χρυσού
  3. καλαμάκια πλαστικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την κουβερτούρα.

  2. 2

    Την στρώνουμε σε μαρμάρινη επιφάνεια, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να ομογενοποιηθεί.

  3. 3

    Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 31 οC (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής), τη μαζεύουμε απο το μάρμαρο σ' ένα μπόλ και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Τη βάζουμε σ' ένα κορνέ με πολύ λεπτό στόμιο και γεμίζουμε τα καλαμάκια.

  5. 5

    Τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα.

  6. 6

    Ξεφορμάρουμε, σπρώχνοντας με μια οδοντογλυφίδα ή μ' ένα ξυλάκι την κουβερτούρα ώστε να ξεκολλήσει απο το καλαμάκι*.

  7. 7

    Διακοσμούμε με φύλλα χρυσού.

Αντιδράσεις

Από

μπιλλακι
μπιλλακι @cook_8475354
στις
Αθηνα,