Σοκολατένια καρδιά
Εύκολη, γρήγορη τούρτα αλλά γευστικότατη!!
Υλικά
-
Για τη βάση
-
150 γρ. γκοφρέτες
-
40-50 γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
-
Για την κρέμα
-
300 γρ. κουβερτούρα 75% κακάο
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 δόση σαντιγύ
-
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
-
1 σφηνάκι λικέρ όποιο μας αρέσει ή κονιάκ
-
1/2 δόση παντεσπάνι έτοιμο
-
κακάο και φράουλες για τη διακόσμηση της τούρτας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τις γκοφρέτες. Στο μούλτι τρίβουμε την αμυγδαλόψυχα και τα ανακατεύουμε μαζί.
-
2
Τα ρίχνουμε σε φόρμα, σε σχήμα καρδιάς, που έχουμε ντύσει με διαφανή μεμβράνη. Πατάμε καλά να πάρουν το σχήμα της φόρμας φτιάχνοντας τη βάση της τούρτας.
-
3
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος, δηλ.τα 150γρ., και το λικέρ ή το κονιάκ. Μόλις ενοποιηθούν ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
-
4
Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος καλά και την ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Ετοιμη η κρέμα μας.
-
5
Ψιλοκόβουμε το παντεσπάνι, το βρέχουμε με το λικέρ και το ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
-
6
Ρίχνουμε όλο το μείγμα στη φόρμα με τις γκοφρέτες, αμυγδαλόψυχα, στρώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
-
7
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 3 με 4 ώρες.
-
8
Αφού παγώσει καλά την ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της μεμβράνης, την πασπαλίζουμε με κακάο και την διακοσμούμε με φράουλες.
Σχόλια (3)
Εβαλα γκοφρέτες σοκολάτας,ρίξτε λικέρ ή κονιάκ στο μείγμα γκοφρέτας-αμύγδαλου να ενωθούν καλύτερα τα υλικά και να αρωματιστούν!!!φόρμα καρδιας δεν είχα:( και την έφτιαξα σε απλό πυρέξ!!