κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένια μους σουφλέ

Σοκολατένια μους σουφλέ

kokinomala
kokinomala @cook_8476026
,ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκειται για μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου την οποία θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας γιατί πραγματικά είναι το πιό γρήγορο, εύκολο και νόστιμο σουφλέ με πολύ λίγα υλικά το οποίο άνετα μπορεί να "θεραπεύσει" στο λεπτό τη γλυκιά λιγούρα που μας πιάνει μερικές φορές, ειδικά για σοκολάτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε για παραλλαγή να χρησιμοποιήσετε 100 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος (lacta) καθώς και να αρωματίσετε με μία βανίλια.Επίσης σερβίρεται και μέσα στα φορμάκια ειδικά αν είναι πυρίμαχα και εμφανίσιμα χωρίς να χρειάζεται να το ξεφορμάρετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 ατομικά φορμάκια
  1. 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  2. 2 κ.σ. μαργαρίνη
  3. 4 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί.

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και προσθέτουμε σιγά -σιγά τις 4 κουταλιές ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρις ότου πετύχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

  3. 3

    Ρίχνουμε πρώτα τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά και τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρις ότου ενσωματωθεί τελείως στο μίγμα.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε 4-5 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και μοιράζουμε το μίγμα μας σε αυτά. Τοποθετούμε τα φορμάκια στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kokinomala
kokinomala @cook_8476026
στις
,ΕΛΛΑΔΑ