Σοκολατένια μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι
Είναι υπέροχα υπερ-σοκολατένια μπισκότα που σε κάθε μπουκιά έρχεται η ευωδία της φλούδας πορτοκαλιού. Ο μικρός μου έρωτας, ο ανιψιός μου, ο οποίος τα έφτιαξε με την μαμά του με "ανάγκασε" να γράψω την συνταγή! Μια συνταγή από τον Γαστρονόμο της προηγούμενης Κυριακής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Υπέροχα! πολύ εύγευστα και πανεύκολα στην παρασκευή τους.
Υλικά
-
170 γρ. ζάχαρη άχνη
-
50 γρ. κακάο σε σκόνη
-
330 γρ. βούτυρο αγελάδος
-
2 αυγά
-
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
-
ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το μίξερ ή με το χέρι μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό.
-
2
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
-
4
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο.
-
5
Ζυμώνουμε με τα χέρια και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 cm.
-
6
Κυλάμε τα ρολά στην ζάχαρη.
-
7
Κόβουμε σε φέτες του 1 cm.
-
8
Τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
-
9
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
-
10
Όταν κρυώσουν τα φυλάμε σε κουτί.
Σχόλια