Σοκολατένια μπισκότα όνειρο

Bαθμολογία: 4.6364
       
 
22 ψήφοι
arkoyditsa, 04.07.08

Περιγραφή

Αυτά τα μπισκότα μου θυμίζουν τα λατρεμένα soft kings.

Σοκολατένια μπισκότα όνειρο
photo: lunallena

Συνταγή από:

arkoyditsa

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 σοκολάτες υγείας
  • 1 λευκή σοκολάτα
  • 1/2 κούπα βούτυρο ανάλατο (τύπου president)
  • 2 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • 1/4 κούπας άσπρη ζάχαρη
  • 1/4 κούπας σκούρη ζάχαρη
  • 6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 4  βανίλιες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς
  2. Λιωνουμε τις σοκολάτες και το βούτυρο μαζί σε κατσαρολάκι
  3. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι
  4. Προσθέτουμε το μειγμα με τη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα
  5. Τέλος προσθετουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
  6. Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε κυκλικά σχήματα σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα
  7. Ψήνουμε στους 170 για 8-10 λεπτά
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε τάπερ ή κουτί μπισκότων.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς και κομματάκια σοκολάτας που υπάρχουν σε φακέλακι στα σούπερμαρκετ. Μην τα παραψήσετε γιατί θα ξεραθούν. Δέκα λεπτά αρκούν. Αμέσως μολις κρυώσουν να τα φυλάξετε σε κουτί.

Σχετικές συνταγές

    38 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από arkoyditsa, 4-7-08  
    #
    Σχόλιο από Marvas, 7-7-08  
    arkouditsa
    ήθελα κάτι να σε ρωτήσω. Η συνταγή σου μοιάζει υπέροχη, και θα ήθελα να την κάνω. Έχω ένα πιστόλι για μπισκότα που τα βγάζει σε ωραία σχήματα. Ξέρεις αν κάνει για αυτό;
    #
    Σχόλιο από arkoyditsa, 7-7-08  
    Marvas, δεν έχω ιδέα αν κάνει το ειδικό πιστόλι μπισκότων που έχεις γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.Το μόνο που μπόρω να σου πω είναι ότι αυτή η ζύμη γίνεται αρκετά μαλακή και δεν πλάθεται με τα χέρια γιατί κολλάει.Γι'αυτό και χρειαζόμαστε το κουτάλι για να τα απλώσουμε σε ταψί.Δεν ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου...
    #
    Σχόλιο από tatiana7, 26-8-08  
    Ειναι παρα πολυ ωραια τα μπισκοτα και οντως θυμιζουν τα soft kings της αλλατινη αλλα εκεινα ειναι πιο σκληρα, αυτα ειναι πιο μαλακα. Πολυ ωραια συνταγη και κριμα που φαινεται πως δεν την εχει δοκιμασει πολυς κοσμος. Αν ηθελα να βαλω και κομματακια σοκολατας θα μπορουσα να τα βαλω και αυτα μαζι με τα μπισκοτα στον φουρνο οταν ψηνονται; Επισης χρεισιμποιησα μονο την δοση της ασπρης ζαχαρης και δεν εβαλα βουτηρο,για να γλιτωσω μερικες θερμιδες και βγηκαν επισης υπεροχα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-9-08  
    arkouditsa οι σοκολάτες -υγείας και λευκή αντίστοιχα, πόσων γραμμαρίων είναι η καθεμιά? Επίσης, αν βάλω βιτάμ υπάρχει πρόβλημα? Τα έχεις δοκιμάσει μόνο με κανονική ζάχαρη? Η καστανή σε τί βοηθάει? Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε, τα soft kings είναι αγαπημένα μπισκότα!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 4-10-08  
    Τα έφτιαξα σήμερα, αλλά δε μου πέτυχαν. Κάθε άλλο παρά τα soft kings μου θύμισαν..Είναι νόστιμα βέβαια, άσχετα με την άσχημη εμφάνιση..Καταρχάς άπλωσαν στο ταψί, παρόλο που έβαλα μικρές κουταλιές.. Ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή σου. Τα έψησα 10λεπτά. Τί μπορεί να πήγε στραβά?
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 4-10-08  
    Επίσης τα δεύτερα μπισκοτάκια που έβγαλα από το φούρνο μου βγήκαν πιο μαλακά (τα έψησα 8 λεπτά). Παρατήρησα ότι ενώ ήταν κάπως φουσκωτά στο φούρνο, όταν τα έβγαλα κάθησαν αμέσως.. Σίγουρα θα τα φάμε, αλλά κρίμα που η εμφάνιση δεν είναι και η καλύτερη.. Ίσως να θέλει πιο πολύ αλεύρι η συνταγή?
    #
    Σχόλιο από fraoulitsa, 5-10-08  
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 15-10-08  
    Όποιος τα έχει φτιάξει αυτά τα πολύ ωραία σε γεύση μπισκοτάκια ας μου πει τί μπορεί να έφταιξε και να μου απέτυχαν παταγωδώς! Μόνο σε μένα άπλωσαν στο ψήσιμο? Το αλεύρι είναι 6 γεμάτες κουταλιές κουταλιές της σούπας,ε?
    #
    Σχόλιο από soula, 17-10-08  
    Δεν έχω φτιάξει τα μπισκότα ισως το σαββατοκύριακο αλλα αυτό το γεματο αγωνία ε; που έβαλες στο τέλος μου
    φτιαξε την διάθεση πρωι πρωι που το είδα.Καλή σου μέρα

    #
    Σχόλιο από Mia, 17-11-08  
    Μόλις έσβησα το φούρνο...νιαμ νιαμ και έχω να πω τα εξής: έψησα ακριβώς στα 8'στους 170 σε λαδόχαρτο βέβαια και βγήκαν soft όπως ακριβώς έπρεπε.Πρόσθεσα τριμμένους στου μουλτι ξηρούς καρπούς (φουντούκι,καρύδι,αμύγδαλο)κι έγιναν όνειρο.Η αλήθεια είναι ότι απλώνουν αρκετά αλλά και τα soft kings αλατίνη έτσι είναι flat εντελώς.Αυτό σημαίνει ότι όταν τ'απλώσει κανείς με το κουτάλι καλά θα κάνει ν'αφήσει αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα κολλήσουν.Επίσης όταν έβγαλα το ταψί και για να τα ξεκολλήσω γύρισα ανάποδα το λαδόχαρτο (με τη μούρη κάτω τα μπισκότα)και τράβηξα το χαρτί και βγήκε μονοκόματο,μια χαρά.Έκανα διπλή δόση κι έβγαλα περίπου 30 κομμάτια μεγαλούτσικα.
    #
    Σχόλιο από Ninaki, 15-12-08  
    Arkoyditsa μπράβο!!!Τα εφτιαξα χθες τα μπισκοτάκια σου και έγιναν τέλεια!Έβαλα και λευκή σοκολάτα απο πάνω πριν τα βάλω στο φούρνο και έγιναν ολόιδια τα soft kings απλώς εγώ τα έψησα μόνο 6 λεπτά στους 170.Έβαλα ακριβώς τα υλικά που γράφεις και δεν τα άπλωσα πολύ με το κουτάλι και βγήκαν αρκετά φουσκωτά.Περιττό να πω ότι εξαφανίστηκαν στο πρώτο 10λεπτο....Με γάλα είναι θεϊκά.5 πηρουνάκια από μένα!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 15-12-08  
    τα φτιαξα και ειναι οντως μαλακα και πολυ νοστιμα εβαλα 2 σοκολατες λευκες μς φουντουκια και μια μαυρη με 70% κακο και λιγο καλουα!!!!Τυφλα να χει η Αλλατινη αχαχχαχαχχα!!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 16-12-08  
    Για τη sonrisa : το Ninaki σου απάντησε με πιο τρόπο θα γίνουν φουσκωτά τα μπισκότα σου.Λογικό είναι όταν βάλεις την κουταλιά μείγματος στο ταψί,και την απλώσεις με το κουτάλι,{αν το έκανες έτσι} να απλώσει ακόμα περισσότερο.Δοκίμασε αν τα ξαναφτιάξεις,να δώσεις σχήμα σαν ένα βουναλάκι ώστε να μην απλώσει πολύ.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-12-08  
    Τί να πω..θα τα ξαναφτιάξω και θα γράψω σχόλιο dimikl. Πάντως δεν άπλωνα την κουταλιά στο ταψί. Ίσως να βάλω λίγο περισσότερο αλεύρι από 6 κουταλιές, να είναι λίγο πιο σφιχτό το μείγμα μου.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 3-2-09  
    πόσα γρ. πρέπει να είναι κάθε σοκολάτα?
    #
    Σχόλιο από Σταθης, 18-3-09  
    Απλα υπεροχα!!!Για ενα φοιτητη ειναι το καλυτερο γλυκο για την παρεα του...
    #
    Σχόλιο από Demi79, 19-3-09  
    arkoyditsa (ή κάποιος από αυτούς που τα έφτιαξαν επιτυχώς), πόσα γραμμάρια ήταν οι σοκολάτες που βάλατε; να φτιάξουμε κι εμείς αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια!...
    #
    Σχόλιο από Ninaki, 21-3-09  
    Demi79, οι σοκoλάτες που χρησιμοποίησα ήταν 2 κουβερτούρες των 125 gr και μία λευκή των 85 και βγήκαν μιά χαρά. Όμως μια φορά που έπρεπα να τα φτιάξω οπωσδήποτε (απαίτηση οικογενειας!) και δεν είχα λευκή, χρησιμοποίησα κουβερτούρες των 100 gr και μία Lacta των 85 που είχα στο σπίτι και βγήκαν εξίσου καλά!Τα έχω κάνει και με 2 λευκές και μια κουβερτούρα αλλά ήταν λίγο πιο γλυκά απο οτι συνήθως.Πάντως σε όλες τους τισ παραλλαγές ήταν τέλεια!Πιστεύω να σε βοήθησα! :)
    #
    Σχόλιο από Krys, 23-3-09  
    Λοιπόν...από γεύση άπαιχτα! Από εμφάνιση μια χαρά, με όμορφα σκασίματα!Μες στο φούρνο είναι φουσκωμένα κ κρυώνοντας πέφτουν κ τελικά γίνονται εντελώς επίπεδα. Έτσι γίνεται? Χρησιμοποίησα κλασικό βιτάμ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κ παρέλειψα το μπέϊκιν, πρόσθεσα μια κουταλιά γεμάτη παραπάνω αλεύρι (επειδή μου φάνηκε πολύ αραιό το μείγμα),μια κουβερτούρα των 125γρ.,περίπου 80γρ. από μια γάλακτος με καρύδα κ άλλα 80γρ. από μια λευκή με φουντούκια κ πρόσθεσα κ μία χούφτα αλεσμένα κάσιους.Δυο φουρνιές, περίπου 30 μπισκότα,10 λεπτά κ βγήκαν πολύ αφράτα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από arkoyditsa, 4-7-08  
    #
    Σχόλιο από tatiana7, 26-8-08  
    Ειναι παρα πολυ ωραια τα μπισκοτα και οντως θυμιζουν τα soft kings της αλλατινη αλλα εκεινα ειναι πιο σκληρα, αυτα ειναι πιο μαλακα. Πολυ ωραια συνταγη και κριμα που φαινεται πως δεν την εχει δοκιμασει πολυς κοσμος. Αν ηθελα να βαλω και κομματακια σοκολατας θα μπορουσα να τα βαλω και αυτα μαζι με τα μπισκοτα στον φουρνο οταν ψηνονται; Επισης χρεισιμποιησα μονο την δοση της ασπρης ζαχαρης και δεν εβαλα βουτηρο,για να γλιτωσω μερικες θερμιδες και βγηκαν επισης υπεροχα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 4-10-08  
    Τα έφτιαξα σήμερα, αλλά δε μου πέτυχαν. Κάθε άλλο παρά τα soft kings μου θύμισαν..Είναι νόστιμα βέβαια, άσχετα με την άσχημη εμφάνιση..Καταρχάς άπλωσαν στο ταψί, παρόλο που έβαλα μικρές κουταλιές.. Ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή σου. Τα έψησα 10λεπτά. Τί μπορεί να πήγε στραβά?
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 4-10-08  
    Επίσης τα δεύτερα μπισκοτάκια που έβγαλα από το φούρνο μου βγήκαν πιο μαλακά (τα έψησα 8 λεπτά). Παρατήρησα ότι ενώ ήταν κάπως φουσκωτά στο φούρνο, όταν τα έβγαλα κάθησαν αμέσως.. Σίγουρα θα τα φάμε, αλλά κρίμα που η εμφάνιση δεν είναι και η καλύτερη.. Ίσως να θέλει πιο πολύ αλεύρι η συνταγή?
    #
    Σχόλιο από fraoulitsa, 5-10-08  
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 15-10-08  
    Όποιος τα έχει φτιάξει αυτά τα πολύ ωραία σε γεύση μπισκοτάκια ας μου πει τί μπορεί να έφταιξε και να μου απέτυχαν παταγωδώς! Μόνο σε μένα άπλωσαν στο ψήσιμο? Το αλεύρι είναι 6 γεμάτες κουταλιές κουταλιές της σούπας,ε?
    #
    Σχόλιο από soula, 17-10-08  
    Δεν έχω φτιάξει τα μπισκότα ισως το σαββατοκύριακο αλλα αυτό το γεματο αγωνία ε; που έβαλες στο τέλος μου
    φτιαξε την διάθεση πρωι πρωι που το είδα.Καλή σου μέρα

    #
    Σχόλιο από Ninaki, 15-12-08  
    Arkoyditsa μπράβο!!!Τα εφτιαξα χθες τα μπισκοτάκια σου και έγιναν τέλεια!Έβαλα και λευκή σοκολάτα απο πάνω πριν τα βάλω στο φούρνο και έγιναν ολόιδια τα soft kings απλώς εγώ τα έψησα μόνο 6 λεπτά στους 170.Έβαλα ακριβώς τα υλικά που γράφεις και δεν τα άπλωσα πολύ με το κουτάλι και βγήκαν αρκετά φουσκωτά.Περιττό να πω ότι εξαφανίστηκαν στο πρώτο 10λεπτο....Με γάλα είναι θεϊκά.5 πηρουνάκια από μένα!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 16-12-08  
    Για τη sonrisa : το Ninaki σου απάντησε με πιο τρόπο θα γίνουν φουσκωτά τα μπισκότα σου.Λογικό είναι όταν βάλεις την κουταλιά μείγματος στο ταψί,και την απλώσεις με το κουτάλι,{αν το έκανες έτσι} να απλώσει ακόμα περισσότερο.Δοκίμασε αν τα ξαναφτιάξεις,να δώσεις σχήμα σαν ένα βουναλάκι ώστε να μην απλώσει πολύ.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-12-08  
    Τί να πω..θα τα ξαναφτιάξω και θα γράψω σχόλιο dimikl. Πάντως δεν άπλωνα την κουταλιά στο ταψί. Ίσως να βάλω λίγο περισσότερο αλεύρι από 6 κουταλιές, να είναι λίγο πιο σφιχτό το μείγμα μου.
    #
    Σχόλιο από Σταθης, 18-3-09  
    Απλα υπεροχα!!!Για ενα φοιτητη ειναι το καλυτερο γλυκο για την παρεα του...
    #
    Σχόλιο από Demi79, 24-3-09  
    ninaki ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου, με βοήθησε πολύ! Τα έφτιαξα χτες και ήταν απίθανα!!! Ευχαριστούμε arkoyditsa για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Anna-M, 8-12-09  
    para polu oraia ekana akribos thn suntagh!!! den exo polla na po!!!! 5 pirounakia.....
    #
    Σχόλιο από petm, 12-2-10  
    Pragmatika yperoxa!!!!Eyxaristoume poly arkoyditsa :) . Se olous tous ypoloipous na pw oti den prepei na distasoun oute stigmi kai na ta dokimasoun!!!!
    #
    Σχόλιο από jeannet1, 12-2-10  
    παρα πολυ νοστιμα!πραγματικα συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από velona1, 27-10-10  
    ΑΠΛΑ...ΘΕΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΟΥΝ.ΤΕΛΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΚΟΥΔΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 5-12-10  
    ehtes eftiaxa ta mpiskotakia kai malista epidi den eiha sokolata galaktos alla mono kouvertoura prosthesa ligo gala evapore.einai poly eykola nostima kai ygeiina !eyharisto
    #
    Σχόλιο από taniakis, 19-12-10  
    sygnwmi alla einai oti xeirotero exw faei
    #
    Σχόλιο από Antou, 23-8-11  
    #
    Σχόλιο από lunallena, 1-11-11  
    Νόστιμα τα μπισκοτάκια, ωστόσο χάνουν ένα πηρουνάκι από εμένα εξαιτίας των ελλιπών οδηγιών. Καταρχήν, δεν αναφέρεται στα συστατικά συγκεκριμένος αριθμός γραμμαρίων για τις σοκολάτες, εγώ έβαλα 2 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων και 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα. Έβαλα 5 κουταλιές αλεύρι γιατί το μείγμα μου βγήκε αρκετά πηχτό και κακάο δεν έβαλα καθόλου. Αντί για τις 4 βανίλιες, πρόσθεσα εσάνς βανίλιας. Έπαιρνα τη ζύμη κουταλάκι κουταλάκι και την έβαζα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, χωρίς να τα απλώνω καθόλου. Από πάνω πρόσθεσα ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Τα έψησα σε δύο φουρνιές, για 11 λεπτά περίπου. Δυστυχώς, κι εμένα μου άπλωσαν πάρα πολύ, κι έγιναν τελείως flat, παρόλο που κατά τη διάρκεια του ψησίματος είχαν φουσκώσει πολύ όμορφα. Τη φωτογραφία την έβγαλα αμέσως μόλις τα έβγαλα από το φούρνο, και η αλήθεια είναι ότι στη συνέχεια "έπεσαν" περισσότερο. Επίσης, προτείνω αφού βγουν από το φούρνο, να τα αφήσουμε να κρυώσουν πριν δοκιμάσουμε να τα αφαιρέσουμε από το ταψάκι, γιατί είναι αρκετά νωπά από κάτω και μπορεί να κολλήσουν. Εν τω μεταξύ, μου θυμίζουν αρκετά σε γεύση και στα υλικά τα "φιλιά σοκολάτας". Ίσως για να αποφύγουμε το υπερβολικό άπλωμα, να πρέπει να μειώσουμε την ποσότητα του μπέικιν, όπως στην συνταγή των φιλιών σοκολάτας.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Marvas, 7-7-08  
    arkouditsa
    ήθελα κάτι να σε ρωτήσω. Η συνταγή σου μοιάζει υπέροχη, και θα ήθελα να την κάνω. Έχω ένα πιστόλι για μπισκότα που τα βγάζει σε ωραία σχήματα. Ξέρεις αν κάνει για αυτό;
    #
    Σχόλιο από arkoyditsa, 7-7-08  
    Marvas, δεν έχω ιδέα αν κάνει το ειδικό πιστόλι μπισκότων που έχεις γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.Το μόνο που μπόρω να σου πω είναι ότι αυτή η ζύμη γίνεται αρκετά μαλακή και δεν πλάθεται με τα χέρια γιατί κολλάει.Γι'αυτό και χρειαζόμαστε το κουτάλι για να τα απλώσουμε σε ταψί.Δεν ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου...
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-9-08  
    arkouditsa οι σοκολάτες -υγείας και λευκή αντίστοιχα, πόσων γραμμαρίων είναι η καθεμιά? Επίσης, αν βάλω βιτάμ υπάρχει πρόβλημα? Τα έχεις δοκιμάσει μόνο με κανονική ζάχαρη? Η καστανή σε τί βοηθάει? Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε, τα soft kings είναι αγαπημένα μπισκότα!
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 3-2-09  
    πόσα γρ. πρέπει να είναι κάθε σοκολάτα?
    #
    Σχόλιο από Demi79, 19-3-09  
    arkoyditsa (ή κάποιος από αυτούς που τα έφτιαξαν επιτυχώς), πόσα γραμμάρια ήταν οι σοκολάτες που βάλατε; να φτιάξουμε κι εμείς αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια!...
    #
    Σχόλιο από Ninaki, 21-3-09  
    Demi79, οι σοκoλάτες που χρησιμοποίησα ήταν 2 κουβερτούρες των 125 gr και μία λευκή των 85 και βγήκαν μιά χαρά. Όμως μια φορά που έπρεπα να τα φτιάξω οπωσδήποτε (απαίτηση οικογενειας!) και δεν είχα λευκή, χρησιμοποίησα κουβερτούρες των 100 gr και μία Lacta των 85 που είχα στο σπίτι και βγήκαν εξίσου καλά!Τα έχω κάνει και με 2 λευκές και μια κουβερτούρα αλλά ήταν λίγο πιο γλυκά απο οτι συνήθως.Πάντως σε όλες τους τισ παραλλαγές ήταν τέλεια!Πιστεύω να σε βοήθησα! :)
    #
    Σχόλιο από Billie, 24-3-09  
    Tα είχα κάνει και γω και το μείγμα με τις 6 κουταλιές αλεύρι είναι πολύ αραιό!Δεν έκανα καμμία προσθήκη επειδή ήθελα να το δω και στην πράξη αν έχουν πρόβλημα.Μου άπλωσαν πάρα πολύ και έγιναν φλατ!Μπορείτε να μου πείτε Νινάκι ή Krys αν τα ψήσατε σε αέρα ή αντιστάσεις?Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
    #
    Σχόλιο από Demi79, 24-3-09  
    Billie, να προσθέσω ότι εγώ έβαλα 6 γεμάτες κουταλιές αλεύρι και τα έψησα σε αντιστάσεις. Επίσης δεν τα πίεσα πολύ με το κουτάλι και άφησα μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Απλώνουν έτσι κι αλλιώς, αλλά είναι μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από Krys, 28-3-09  
    Billie σε αντιστάσεις τα έψησα στους 170 για 15 λεπτά κ τη ζύμη την άφησα να πέσει σα βουναλάκι απ το κουτάλι χωρίς να την απλώσω καθόλου αλλά κ πάλι έγιναν εντελώς επίπεδα.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Mia, 17-11-08  
    Μόλις έσβησα το φούρνο...νιαμ νιαμ και έχω να πω τα εξής: έψησα ακριβώς στα 8'στους 170 σε λαδόχαρτο βέβαια και βγήκαν soft όπως ακριβώς έπρεπε.Πρόσθεσα τριμμένους στου μουλτι ξηρούς καρπούς (φουντούκι,καρύδι,αμύγδαλο)κι έγιναν όνειρο.Η αλήθεια είναι ότι απλώνουν αρκετά αλλά και τα soft kings αλατίνη έτσι είναι flat εντελώς.Αυτό σημαίνει ότι όταν τ'απλώσει κανείς με το κουτάλι καλά θα κάνει ν'αφήσει αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα κολλήσουν.Επίσης όταν έβγαλα το ταψί και για να τα ξεκολλήσω γύρισα ανάποδα το λαδόχαρτο (με τη μούρη κάτω τα μπισκότα)και τράβηξα το χαρτί και βγήκε μονοκόματο,μια χαρά.Έκανα διπλή δόση κι έβγαλα περίπου 30 κομμάτια μεγαλούτσικα.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 15-12-08  
    τα φτιαξα και ειναι οντως μαλακα και πολυ νοστιμα εβαλα 2 σοκολατες λευκες μς φουντουκια και μια μαυρη με 70% κακο και λιγο καλουα!!!!Τυφλα να χει η Αλλατινη αχαχχαχαχχα!!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!!
    #
    Σχόλιο από Krys, 23-3-09  
    Λοιπόν...από γεύση άπαιχτα! Από εμφάνιση μια χαρά, με όμορφα σκασίματα!Μες στο φούρνο είναι φουσκωμένα κ κρυώνοντας πέφτουν κ τελικά γίνονται εντελώς επίπεδα. Έτσι γίνεται? Χρησιμοποίησα κλασικό βιτάμ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κ παρέλειψα το μπέϊκιν, πρόσθεσα μια κουταλιά γεμάτη παραπάνω αλεύρι (επειδή μου φάνηκε πολύ αραιό το μείγμα),μια κουβερτούρα των 125γρ.,περίπου 80γρ. από μια γάλακτος με καρύδα κ άλλα 80γρ. από μια λευκή με φουντούκια κ πρόσθεσα κ μία χούφτα αλεσμένα κάσιους.Δυο φουρνιές, περίπου 30 μπισκότα,10 λεπτά κ βγήκαν πολύ αφράτα.
    #
    Σχόλιο από Irini.a, 29-10-09  
    Τα εφτιαξα σημερα το πρωι. Καταρχας, πανευκολα. Εκανα καποιες αλλαγες! Μονο μαυρη ζαχαρη και μονο μαυρη σοκολατα, καθως και μονο 2 κουταλιες βουτυρο. Επισης, καθολου κακαο, και 50% περισσοτερο αλευρι. Εγιναν φανταστικα! Συγνωμη που αλλαξα αρκετα τη συνταγη, μπραβο παντως για την εμπνευση. Να τονισω οτι επιανα μια γεματη κουταλια, την αφηνα να πεφτει στο ταψι χωρις να το απλωνω εγω. Εγιναν ολοστρογγυλα και πολυ ωραια σε εμφανιση! Μπραβο!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ
    Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της celest
    Γλυκακια
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της efitax
    ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ