Σοκολατένια πανακότα
Νόστιμη και εύκολη συνταγή με τρία μόνο υλικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Tipsβράστε 300 γρ. γάλα πλήρες και μετά ρίχτε 100 γρ. σοκόπαστα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Άμα θέλετε ρίχτε πουράκια, φυστίκια, αμύγδαλα, καρύδα ή ότι αλλο φανταστείτε.
Υλικά
-
600 γρ. κρέμα γάλακτος
-
100 γρ. σοκόπαστα
-
2 φύλλα ζελατίνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα, αφού πρώτα έχουμε βάλλει τα δύο φυλλα σε νερό για να μαλακώσουν.
-
2
Ρίχνουμε και την σοκόπαστα και ομοιογενοποιούμε (ανακατεύουμε) πολυ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά.
-
3
Αδεiάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια της αρεσκείας μας.
-
4
Βάζουμε τα φορμάκια τουλάχιστον για 5 ώρες στο ψυγείο.
-
5
Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την κρέμα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και είναι έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια