Σοκολατένια πουτίγκα με σάλτσα σοκολάτας
Η γεύση της πουτίγκας θυμίζει πάστα ζαχαροπλαστείου και θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πουτίγκα μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί με σαντιγύ ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
-
2 κουτ. σούπας κακάο
-
125 γρ. ζάχαρη καστανή
-
2 μεγάλα αυγά
-
2 κουτ. σούπας γάλα
-
125 γρ. βούτυρο μαλακό
-
βανίλια
-
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
-
1 κουτ. σούπας golden syrup
-
2-3 κουτ. σούπας κρασί ή λικέρ
-
Σάλτσα σοκολάτας
-
100 ml γάλα
-
150 γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
2
Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κακάο.
-
3
Προσθέτετε έπειτα τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια, το σιρόπι, το ξύσμα και το αλκοόλ που επιθυμείτε και χτυπάτε με μίξερ για 2-3 λεπτά.
-
4
Βουτυρώνετε μια αντικολλητική φόρμα, αδειάζετε μέσα το μίγμα, ισιώνετε την επιφάνεια με τη ράχη του κουταλιού και σκεπάζετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
-
5
Τοποθετείτε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίχνετε νερό μέχρι να φτάσει 2 εκατοστά.
-
6
Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι ψημένη όταν βυθίσετε στο κέντρο της πουτίγκας μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή. Βγάζετε και ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα.
-
7
Ετοιμάζετε την σάλτσα σοκολάταςζεσταίνετε σε κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, ώσπου να κάψει χωρίς να βράσει. Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Περιχύνετε την πουτίγκα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (13)