αντζουγια
αντζουγια @cook_8463907
,ελλαδα

Γεμιστά σοκολατένια μπισκότα που μυρίζουν κάτι από τα παιδικά μας χρόνια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την συνταγή την βρήκα από το μπλογκ της Λίλας (http//lilaspurplethoughts.blogspot.com) και την προσθέτω εδώ γιατί είναι το λατρεμένο μου!Αντί για γεμιση πορτοκαλιού μπορείτε να βράσετε 120 γραμ κρέμα γάλακτος με λίγο ξύσμα λεμονιού και να προσθέσετε 200 γραμ λευκής σοκολάτας κ να έχετε μια γέμιση λευκης σοκολάτας αλά Παρλιάρου.Μυρίζουν υπέροχα όπως τα γεμιστά Παπαδοπουλου και είναι λαχταριστή λιχουδιά για τα παιδιά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2,5 κούπες αλεύρι
  2. 3/4 κούπας κακάο
  3. 1 κ.γ μπέικιν
  4. 1/2 κ.γ αλάτι
  5. 3/4 κούπας βούτυρο
  6. 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
  7. 2 κ.γ βανίλια
  8. γεμιση
  9. 2.5 κούπες άχνη
  10. 1/3 κούπας βούτυρο
  11. 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  12. 3 κ.σ χυμό πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο το μπέικιν και το αλάτι

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης και προσθέτουμε το βούτυρο

  3. 3

    Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά κι έπειτα την βανίλια

  4. 4

    Αδειάζουμε σε αυτό το μίγμα του αλευριού

  5. 5

    Ανοίγουμε φύλλο το μίγμα μας και κόβουμε με κουπ πατ ο,τι σχήμα θέλουμε, χριστουγεννιάτικο ή μη.

  6. 6

    Προσέχουμε να είναι ζυγός αριθμός αλλιώς αυτό που περισσεύει το τρώμε μόνο του!

  7. 7

    Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε λαδόκολλα στον φούρνο, πάντα προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά

  8. 8

    Για την γέμιση χτυπάμε όλα τα υλικά της στο μίξερ μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα

  9. 9

    Την βάζουμε σε ένα κορνέ και τα γεμίζουμε

  10. 10

    Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Λίλα
Λίλα @cook_beelila
Xαίρομαι που σου άρεσαν τα μπισκοτάκια μου! Η αλήθεια είναι οτι δεν μπορεί κανείς να φάει μόνο ένα! Τον υπόλοιπο χρόνο δεν τα φτιάχνουμε με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ, τα κάνουμε με απλό στρογγυλό σχήμα και τα καταναλώνουμε με κέφι!

Από

αντζουγια
αντζουγια @cook_8463907
στις
,ελλαδα