κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένια ζαχαρωτά ποπ κορν
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ @cook_8460422
,ΚΥΠΡΟΣ

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, ιδανική για παιδικά πάρτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 80 γρ. Καλαμπόκι για ποπ-κορν
  2. 300 γρ. Λευκή σοκολάτα λιωμένη
  3. 500 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  4. Σταγόνες από 2 διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψήνουμε τα πόπ κόρν σε λίγο βούτυρο ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν τα ποπ-κορν είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ το οποίο τοποθετούμε πάνω σε παγάκια με λίγο νερό. Για να αποφύγουμε να πέσει το νερό μέσα στα ποπ-κορν, σκεπάζουμε τα παγάκια με μία μεμβράνη.

  3. 3

    Ρίχνουμε το 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα να αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα και στα ποπ-κορν. Συνεχίζουμε με τη μισή από την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς έτσι ώστε η κουβερτούρα να παγώνει αλλά να μην δημιουργείται μία μάζα και τα ποπ-κορν να ξεχωρίζουν. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Βουτάμε τα σοκολατένια ποπ-κορν στις χρωματιστές ζάχαρες.

  4. 4

    Για το ζαχαρένιο τελείωμαΧωρίζουμε τη ζάχαρη σε δύο ίσα μέρη, ρίχνουμε στο κάθε ένα σταγόνες από το κάθε χρώμα και την τρίβουμε με τις παλάμες μας μέχρι να χρωματιστεί όλη η ποσότητα της ζάχαρης.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

2ΙΟΥι
2ΙΟΥι @cook_8460202
να πω οτι ειναι φοβερα ...και για μεγαλους!!!!!

Από

ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ @cook_8460422
στις
,ΚΥΠΡΟΣ