antme
antme @cook_8499376

Το κλασικό, παραδοσιακό cake που όλοι μας γνωρίζουμε και αγαπάμε. Την παράδοση όμως καλό είναι να την εξελίσσουμε και να δημιουργούμε νέα προϊόντα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι παραλλαγή του κλασικού cake, με σοκολάτα και στη ζύμη και σαν επικάλυψη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το cake θέλει λίγο παραπάνω ψήσιμο από τα κλασικά cake λόγω της σοκολάτας. Παρόλα αυτά ανάλογα με το φούρνο σας προσαρμόστε και το χρόνο ψησίματος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
12 άτομα
  1. Ζύμη για το cake
  2. 250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  3. 440 γραμμάρια ζάχαρη
  4. 4-5 αβγά
  5. 260 ml γάλα
  6. 1 φαρίνα (αλεύρι)
  7. βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
  8. Για την επικάλυψη με τη σοκολάτα
  9. 500 γραμμάρια σοκολάτα (γάλακτος και κουβερτούρα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ.

  2. 2

    Προσθέστε τμηματικά τη ζάχαρη και τα αβγά ένα-ένα. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

  3. 3

    Προσθέστε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σε μικρές ποσότητες και χτυπήστε το μείγμα ώστε να ομογενοποιηθεί.

  4. 4

    Σε ένα μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα και προσθέστε την στο μείγμα του cake.

  5. 5

    Τέλος προσθέστε το άρωμα της επιλογής σαςβανίλια ή πορτοκάλι.

  6. 6

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα.

  7. 7

    Για την επικάλυψη, λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέστε μια-δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο.

  8. 8

    Στη συνέχεια περιχύστε την λιωμένη σοκολάτα πάνω στο cake μέχρι να καλυφθεί πλήρως όλο το γλυκό. Διακοσμήστε το ανάλογα με την προτίμησή σας ή αφήστε το σκέτο. Αφήστε να κρυώσει η σοκολάτα και απολαύστε το.

Αντιδράσεις

Σχόλια

chalexandra
chalexandra @alexoulini
με την επικάλυψη απογειώνεται η γεύση του....

Από

antme
antme @cook_8499376
στις