Σοκολατένιο κέικ απλά θεϊκό
Αφράτο κέικ σοκολάτας σκέτη κόλαση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η φόρμα που χρησιμοποίησα εγώ ήταν το στρογγυλό μεσαίο.Προσθέτετε τα υλικά με τη σειρά και δουλεύοντας το μίξερ χωρίς να το σταματάτε. Μπορείτε να βάλετε μέσα και ξηρούς καρπούς.
Υλικά
-
1 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
-
2 φλ.τσ ζάχαρη
-
2 φλ.τσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
-
4-5 αβγά
-
2-3 βανίλιες
-
1 φλ.τσ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 φλ.τσ γάλα
-
1 κουτ. γλυκού αλάτι
-
Για το γλασο
-
1/2 φλ.τσ κρέμα γάλακτος
-
100 γρ κουβερτούρα
-
Επικάλυψη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, έπειτα ένα-ένα τα αβγά, το γάλα και τέλος το κακάο, αλεύρι, βανίλιες, αλάτι και μπεικιν παουντερ.
-
2
Ψήνω στους 170 πάνω-κάτω ή αέρα για 35-45 λεπτά.
-
3
Για το γλασο βράζω τη κρέμα γάλακτος και λιώνω τη κουβερτούρα αφού απόσυρω από τη φωτιά.
-
4
Ρίχνω από πάνω τους ξηρούς καρπούς.
Σχόλια (2)