Σοκολατένιο κέικ με μπανάνες και πορτοκάλι
Κέικ σοκολάτας με μπανάνα ανάμεσα. Είναι πολύ αφράτο.
Υλικά
-
Για τη γέμιση
-
4 μπανάνες
-
4 κ.σ. ζάχαρη
-
4 κ.σ. μαργαρίνη
-
Για τη ζύμη
-
1 φλ. ζάχαρη
-
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
-
1 1/2 κ.σ. ξίδι λευκό
-
1 1/2 κ.σ. κονιάκ
-
1 βανίλια
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
1 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
-
1 κ.γ. σόδα
-
1/2 φλ. κακάο
-
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Για το γλάσο
-
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
2 κ.σ. μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
-
2
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και καραμελώνουμε τις μπανάνες.
-
3
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα από πορτοκάλι, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξίδι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
-
4
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε.
-
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τα ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μπολ.
-
6
Αλείφουμε μία φόρμα με μαργαρίνη.
-
7
Απλώνουμε στη φόρμα το μισό μείγμα, προσθέτουμε στη μέση τις μπανάνες και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά, στους 175 βαθμούς.
-
9
Για το γλάσο, βάζουμε σε ένα τηγάνι τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να λιώσουν σε σιγανή φωτιά.
-
10
Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε το γλάσο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια