κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
choco4roses
choco4roses @cook_8515256

Πρόκειται για συνταγή του Σ. Παρλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσθεσα και καρύδια και ήταν τέλειοι. Χωρίς τα καρύδια, η συνταγή είναι του Σ. Παρλιάρου. ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 κομμάτια
  1. 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  2. 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  3. 570 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 70 γραμ. κακάο
  5. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1 σφηνάκι κονιάκ
  7. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο μίξερ, στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 20΄λεπτά περίπου. Στο τέλος το μείγμα μας πρέπει να μοιάζει με σαντιγύ.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Ρίχνουμε και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και πολύ μαλό μείγμα.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς, με αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

  5. 5

    Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες στρογγυλούς, με διάμετρο 4 εκατ. περίπου, και τους τοποθετούμε στο ταψί.

  6. 6

    Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να "σκάσει" η επιφάνειά τους.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

choco4roses
choco4roses @cook_8515256
στις