Σοκολατένιοι κουραμπιέδες
Πρόκειται για συνταγή του Σ. Παρλιάρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσθεσα και καρύδια και ήταν τέλειοι. Χωρίς τα καρύδια, η συνταγή είναι του Σ. Παρλιάρου. ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!!
Υλικά
-
300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
-
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
-
570 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
70 γραμ. κακάο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο μίξερ, στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 20΄λεπτά περίπου. Στο τέλος το μείγμα μας πρέπει να μοιάζει με σαντιγύ.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
-
3
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Ρίχνουμε και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και πολύ μαλό μείγμα.
-
4
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς, με αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
-
5
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες στρογγυλούς, με διάμετρο 4 εκατ. περίπου, και τους τοποθετούμε στο ταψί.
-
6
Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να "σκάσει" η επιφάνειά τους.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια