Σοκολατένιος κορμός Δέσποινας
Υλικά
-
175 γρ. κουβερτούρα
-
4 κ.σ. κονιάκ
-
225 γρ. ζάχαρη
-
5 αυγά
-
2 κ.σ. άχνη
-
450 γρ. σαντιγύ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνω ένα ταψί (30x33cm) και στρώνω χαρτί ψησίματος (να υψώνεται και στα πλαϊνά του ταψιού).
-
2
Κόβω τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζω σε bain marie μαζί με το κονιάκ, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
-
3
Σε ένα bowl χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνω μέσα τη σοκολάτα (όχι ζεστή) και ανακατεύω.
-
4
Σε άλλο bowl, χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνω τη μαρέγκα στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύω απαλά.
-
5
Αδειάζω στο ταψί, ισιώνω την επιφάνεια και ψήνω για 20-25 λεπτά.
-
6
Μόλις ψηθεί, σκεπάζω το ταψί με χαρτί ψησίματος, το ραντίζω με νερό και το καλύπτω με μια καθαρή πετσέτα. Έτσι το αφήνω για 8 ώρες.
-
7
Μετά πασπαλίζω με άχνη ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος, στο μέγεθος του ταψιού και αναποδογυρίζω επάνω του το παντεσπάνι, βγάζοντας προσεχτικά το κάτω φύλλο ψησίματος.
-
8
Απλώνω στο παντεσπάνι το 1/3 από τη σαντιγύ και με μεγάλη προσοχή διπλώνω σε ρολό. Αλείφω εξωτερικά με την υπόλοιπη σαντιγύ. Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια