κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένιος κορμός Δέσποινας

Σοκολατένιος κορμός Δέσποινας

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 κ.σ. κονιάκ
  2. 225 γρ. ζάχαρη
  3. 2 κ.σ. άχνη
  4. 450 γρ. σαντιγύ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνω ένα ταψί (30x33cm) και στρώνω χαρτί ψησίματος (να υψώνεται και στα πλαϊνά του ταψιού).

  2. 2

    Κόβω τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζω σε bain marie μαζί με το κονιάκ, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

  3. 3

    Σε ένα bowl χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνω μέσα τη σοκολάτα (όχι ζεστή) και ανακατεύω.

  4. 4

    Σε άλλο bowl, χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνω τη μαρέγκα στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύω απαλά.

  5. 5

    Αδειάζω στο ταψί, ισιώνω την επιφάνεια και ψήνω για 20-25 λεπτά.

  6. 6

    Μόλις ψηθεί, σκεπάζω το ταψί με χαρτί ψησίματος, το ραντίζω με νερό και το καλύπτω με μια καθαρή πετσέτα. Έτσι το αφήνω για 8 ώρες.

  7. 7

    Μετά πασπαλίζω με άχνη ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος, στο μέγεθος του ταψιού και αναποδογυρίζω επάνω του το παντεσπάνι, βγάζοντας προσεχτικά το κάτω φύλλο ψησίματος.

  8. 8

    Απλώνω στο παντεσπάνι το 1/3 από τη σαντιγύ και με μεγάλη προσοχή διπλώνω σε ρολό. Αλείφω εξωτερικά με την υπόλοιπη σαντιγύ. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Despina!
Despina! @cook_8484677
στις