Σοκολατένιος κορμός παγωτού
Κορμός με πλούσια γεύση σοκολάτας παγωτού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ήθελα να κάνω ένα κορμό που να έχει γεύση παγωτού. Με ότι υλικά είχα στο σπίτι εκείνη τη στιγμή κατάφερα αυτό που ήθελα . Αν είχα κι άλλη μια σαντιγύ θα γαρνίριζα το πάνω μέρος και θα ήταν ένα τέλειο γλυκό. Πάντως έχει γεύση παγωτού και είναι πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε το.
Υλικά
-
1 πακέτο μπισκότα
-
125 γρ. μαργαρίνη πλάκα λυωμένη
-
3/4 της κούπας κακάο
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
3/4 της κούπας ζάχαρη
-
1 κούπα γάλα συμπυκνωμένο
-
1 κρόκος αβγού
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μπισκότα μικρά κομματάκια και τα ραντίζουμε με το γάλα.
-
2
Σε μια κούπα ρίχνουμε τη μαργαρίνη λυωμένη στο μικροκυμάτων, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και τα χτυπάμε καλά ώστε να λυώσει η ζάχαρη και το κακάο.
-
3
Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και προσθέτουμε και τη βανίλια
-
4
Χτυπάμε χώρια την σαντιγύ και την αναμειγνύουμε σιγά- σιγά με ένα πιρούνι με τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Στα τεμαχιασμένα μπισκότα ρίχνουμε το μείγμα και σε μια λαδόκολα τοποθετημένη σε ένα μακρόστενο μπόλ τυλίγουμε σε ρολό το περιεχόμενο σφιχτά και το βάζουμε στη κατάψυξη.
Σχόλια (2)