κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένιος κορμός
tsixlitsa
tsixlitsa @cook_8455029
,greece

Σοκολατένιος κορμός.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε στο μίγμα να προσθέσετε αμύγδαλα ή φυστίκια ανάλατα και αποφλοιωμένα μαζί με δαμάσκηνα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ.Εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο Becel.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-9 άτομα
  1. 250 γρ. ζάχαρη μαύρη
  2. 450 γραμ. μπισκότα digestive
  3. 1 καπάκι κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά,ίσα ίσα να ρευστοποιηθεί. Το ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπόλ. Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να γίνει το μείγμα ενιαίο. Ρίχνουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε λίγο.

  3. 3

    Θρυματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια κατευθείαν μέσα στο μπολ, αφού τα θρυματίσουμε ανακατεύουμε πάλι καλά να πάει το μείγμα σοκολάτας σε όλα τα μπισκοτάκια. Το μείγμα είναι έτοιμο!

  4. 4

    Στο τραπέζι πάνω έχουμε ανοίξει ένα κομμάτι ζελατίνας 40 εκ. για τρόφιμα εκεί αρχίζουμε με ένα κουτάλι να βάζουμε το μίγμα συγκεντρώνοντάς το στο μέσο της ζελατίνας και απλωμένο κατα το μήκος της, στη συνέχεια τυλίγουμε από δεξιά και αριστερά, σμιλεύοντάς το σχήμα του κάνοντάς το να μιάζει με κορμό δέντρου.

  5. 5

    Το βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου 5 ώρες. Είναι έτοιμο όταν πια το μίγμα δεν θα είναι μαλακό. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

charala23
charala23 @charala23_COOK
θα ήθελα να σημειώσω ότι ειδικά το βούτυρο becel απαγορεύεται να μαγειρευτεί ή έστω να ζεσταθεί!! υπάρχει άλλο βούτυρο της ιδίας κατηγορίας (για την χοληστρίνη δλδ) που δεν έχει πρόβλημα για το μαγείρεμα...το becel το γράφει επάνω κιόλας

Από

tsixlitsa
tsixlitsa @cook_8455029
στις
,greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα