κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατίνα 2
mariapapas
mariapapas @cook_8452233
,Ελλάδα

Η πιο... σοκολατένια .... σοκολατίνα

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι προτιμότερο να ετοιμάσουμε την τούρτα την προηγούμενη μέρα. "Ωριμάζουν" οι γεύσεις πολύ καλύτερα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 κούπα ζάχαρη
  2. 1 κούπα αλεύρι
  3. 1 βανίλια
  4. 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  5. 2 κουτάλια κακάο
  6. σιρόπι
  7. 1/2 ποτηράκι ζάχαρη
  8. 1/2 ποτηράκι νερό
  9. 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  10. 1/2 ποτηράκι χυμό λεμόνι
  11. 1 η κρέμα
  12. 2 κούπες γάλα
  13. 1/2 κούπα ζάχαρη
  14. 1/2 κούπα κακάο πικρό
  15. 4 κουτάλια κορν φλάουερ
  16. 250 γρ μαργαρίνη
  17. 1/2 κούπα ζάχαρη
  18. 1/2 κούπα κακάο πικρό
  19. 2 κρόκοι αυγού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ταψί νο32. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε στο ταψίκαι ψήνουμε για 30- 35'. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα δύο οριζόντια.

  2. 2

    Σε κατσαρολάκι τοποθετούμε τα υλικά της πρώτης κρέμας και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλά φωτιά, ώσπου να δέσει η κρέμα. την αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε ακόμη λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε και το κακάο.

  4. 4

    Μόλις κρυώσει η κρέμα στο κατσαρολάκι ενώνουμε χτυπώντας στο μίξερ τις δύο κρέμες.

  5. 5

    Σιγοβράζουμε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού για 5'.

  6. 6

    Αφαιρούμε τον ένα πάτο από το παντεσπάνι, ραντίζουμε με το μισό σιρόπι και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.

  7. 7

    Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε τον άλλο πάτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο αρκετές ώρες και καλή μας όρεξη!

Αντιδράσεις

Από

mariapapas
mariapapas @cook_8452233
στις
,Ελλάδα