Σοκολατίνα με γλάσο
Νόστιμο κέϊκ σοκολάτας με σιρόπι και γλάσο.
Υλικά
-
1 ποτήρι βούτηρο φυτικό
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι γάλα
-
2 ποτήρια αλεύρι
-
3 αυγά
-
1 βανίλια
-
2 κουταλιές κακάο
-
3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη (cadbury drinking chocolate)
-
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1/2 ποτήρι νερό
-
1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
-
ΓΛΑΣΟ
-
2 κουταλιές ζεστό νερό
-
2 κουταλιές βούτηρο λιωμένο
-
2 κουταλιές σοκολάτα
-
3 κουταλιές κακάο
-
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε τη ζάχαρη το νερό και το χυμό λεμονιού στην φωτιά και ανακατεύουμε.
-
2
Χτυπούμε με το μίξερ το βούτηρο, την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα πολύ καλά.
-
3
Ρίχνουμε το γάλα, την βανίλια, το κακάο, την σοκολάτα και μετά το αλεύρι με το μπέικιν.
-
4
Το βάζουμε σε ένα ταψί 22cm περιπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.
-
5
Οταν ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι ενόσο είναι ζεστό.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει.
-
7
Ετοιμάζουμε το γλάσοανακατεύουμε όλα τα υλικά και το βάζουμε πάνω με μια σπάτουλα. (Αν είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό και ανακατεύουμε)
Σχόλια (23)