κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατίνα ψυγείου με μπισκόττα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 12 κουταλιές σοκολάτα σκόνη cadbury drinking chocolate
  2. 7 κουταλιές ζάχαρη
  3. 1/2 φλυντζανάκι του καφέ νερό
  4. 1/2 πακέτο βoύτηρο ανάλατο
  5. 2-3 πακέτα μπισκόττα morning coffee ή petit beure
  6. 1 fresh cream 250ml (κρέμα γάλακτος)
  7. 2 κ.σ. κακάο
  8. λίγο γάλα
  9. λίγο κονιάκ
  10. λίγη βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε ένα τετράγωνο πυρεξ και στρώνουμε τα μπισκόττα με σειρά. Βάζουμε ακόμα μια στρώση απο πάνω για να είναι πιο ψηλό το γλύκισμα. Τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και γάλα.

  2. 2

    Κάνουμε σε Μπέν Μαρί τις 10 κουταλιές σοκολάτα, την ζάχαρη και το νερό. Ρίχνουμε τους 2 κρόκους ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτηρο.

  3. 3

    Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε μέσα. Οταν η κρέμα μας γίνει ομοιόμορφη την ρίχνουμε πάνω απο τα μπισκότα.

  4. 4

    Βάζουμε ακόμη δυο στρώσεις μπισκόττα πάνω απο την κρέμα και τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και γάλα.

  5. 5

    Χτυπάμε την Fresh cream μαζί με δυο κουταλιές σοκολάτα σκόνη και δυο κουταλιές κακάο, λίγη βανίλια και λίγη ζάχαρη άχνη. Το στρώνουμε από πάνω απο τα μπισκόττα.

  6. 6

    Πάνω βάζουμε κούννες αμυγδάλου αλεσμένες ή τριμμένη κουβερτούρα.

  7. 7

    Βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει καλά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

kath30
kath30 @cook_8457462
Την έφτιαξα εχθές! Μου άρεσε πολύ, ίσως θέλει αρκετά υλικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!

Από

anthoulla
anthoulla @cook_8457367
στις
nicosia,cyprus