Σοκολατίνα ψυγείου με μπισκόττα
Πεντανόστιμη Σοκολατίνα.
Υλικά
-
12 κουταλιές σοκολάτα σκόνη cadbury drinking chocolate
-
7 κουταλιές ζάχαρη
-
1/2 φλυντζανάκι του καφέ νερό
-
1/2 πακέτο βoύτηρο ανάλατο
-
2 αυγά
-
2-3 πακέτα μπισκόττα morning coffee ή petit beure
-
1 fresh cream 250ml (κρέμα γάλακτος)
-
2 κ.σ. κακάο
-
λίγο γάλα
-
λίγο κονιάκ
-
λίγη βανίλια
-
λίγη ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε ένα τετράγωνο πυρεξ και στρώνουμε τα μπισκόττα με σειρά. Βάζουμε ακόμα μια στρώση απο πάνω για να είναι πιο ψηλό το γλύκισμα. Τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και γάλα.
-
2
Κάνουμε σε Μπέν Μαρί τις 10 κουταλιές σοκολάτα, την ζάχαρη και το νερό. Ρίχνουμε τους 2 κρόκους ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτηρο.
-
3
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε μέσα. Οταν η κρέμα μας γίνει ομοιόμορφη την ρίχνουμε πάνω απο τα μπισκότα.
-
4
Βάζουμε ακόμη δυο στρώσεις μπισκόττα πάνω απο την κρέμα και τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και γάλα.
-
5
Χτυπάμε την Fresh cream μαζί με δυο κουταλιές σοκολάτα σκόνη και δυο κουταλιές κακάο, λίγη βανίλια και λίγη ζάχαρη άχνη. Το στρώνουμε από πάνω απο τα μπισκόττα.
-
6
Πάνω βάζουμε κούννες αμυγδάλου αλεσμένες ή τριμμένη κουβερτούρα.
-
7
Βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)