Wendy
Wendy @wendy_9
,Ελλαδα

Απίθανο, πανεύκολο και οικονομικό σοκολατόγλυκο με σιρόπι σοκολάτας, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι από παλιότερη εκπομπή της Αργυρώς στην τηλεόραση, αν θυμάμαι καλά στη Μενεγάκη και το έχω κάνει πολλές φορές από τότε με μεγάλη επιτυχία. Η ίδια μάλιστα έλεγε ότι το σέρβιρε σαν επιδόρπιο στο εστιατόριό της και γινόταν ανάρπαστο! Ταιριάζει τέλεια με παγωτό.Θα μπορούσε κανείς να το πει και σοκολατόπιτα. Στο ψήσιμο φουσκώνει, αλλά αφού βγει απ' το φούρνο κάθεται όπως όλα τα υγρά κέικ. Δεν απορροφά όλο το σιρόπι και ένα μέρος του μένει στο ταψί σαν σως σοκολάτας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

215 Minutes
10 με 15 άτομα
  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
  2. 1 φλ. ζάχαρη
  3. 1 φλ. μαργαρίνη
  4. 1/2 φλ. κακάο
  5. 2 βανίλιες
  6. 1/2 φλ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
  7. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  8. 1 φλ. κακάο
  9. 1 κ.σ. μαργαρίνη
  10. 1 ποτήρι νερό
  11. 2 φλ. ζάχαρη
  12. 2-3 κ.σ. κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του κέικ στο μίξερ, για 2 λεπτά.

  2. 2

    Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 30Χ40 εκ. ή και μικρότερο αν θέλουμε να γίνει πιο φουσκωτό.

  3. 3

    Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω. Αν το ταψί μας είναι μικρότερο θα το ψήσουμε λίγο παραπάνω.

  4. 4

    Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Προσοχή, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μόλις πάρει βράση, γιατί φουσκώνει.

  5. 5

    Αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι, το ρίχνουμε πάνω στο κέικ και το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα εδώ κι εκεί για να απορροφήσει το σιρόπι.

Αντιδράσεις

Από

Wendy
Wendy @wendy_9
στις
,Ελλαδα