Σοκολατομπισκοτένια απόλαυση
Για όσους λατρεύουν την σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με τριμένη σοκολάτα ή τρούφα ή ακόμα με θρυματισμένα μπισκότα. 'Η ακόμα συνδιασμό 2 ή περισσοτέρων υλικών.
Υλικά
-
150 γρ. βούτυρο ανάλατο
-
16 κ.σ. άχνη ζάχαρη
-
7 κ.σ. σοκολάτα σκόνη
-
4 κ.σ. κακάο σκόνη
-
1 κ.σ κόρν φλάουρ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό
-
2 κουτιά μπισκότα πτι μπερ
-
1 σαντυγι σε σκονη
-
1 ποτηρι γαλα
-
μερικα αμυγδαλα χοντροκομενα ασπρισμενα και καβουρδισμενα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
-
2
Παράλληλα σε ενα μπόλ βάζουμε την άχνη, την σοκολάτα, το κακάο και το κόρν φλάουρ το οποίο έχουμε πρώτα διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά για να μην σβολώσει.
-
3
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσει και να πήξει.
-
4
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά.
-
5
Σε ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση μπισκότα μια στρώση σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε και τελιώνουμε με μπισκότα.
-
6
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου 1-1,5 ώρα μέχρι να κρυώσει.
-
7
Αφού κρυώσει σε ένα μπόλ χτυπάμε την σαντυγί σε σκόνη με ένα ποτήρι κρύο γάλα μέχρι να πήξει. Χρειάζεται περίπου 3-4 λεπτά για να πήξει.
-
8
Τέλος βάζουμε την σαντυγί και διακοσμούμε με τα αμύγδαλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια