Σοκολατόπιτα 2
Μία λαχταριστή και πανεύκολη σοκολατόπιτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην βάλετε το μίγμα σε φόρμα, καθώς η σοκολατόπιτα είναι αφράτη και όταν θα το ξεφορμάρετε θα διαλυθεί.Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας και το ταψί.Τον φούρνο τον έχουμε προθερμάνει όταν ξεκινήσουμε την προετιμασία του μίγματος.Ταιριάζει τέλεια με παγωτό καιμάκι!!!
Υλικά
-
Για την σοκολατόπιτα
-
1 κούπα ζάχαρη άσπρη ή καστανή
-
1 κούπα βούτυρο
-
1 κούπα αλεσμένα φουντούκια (πούδρα)
-
2 κουβερτούρες (250γραμμάρια)
-
3 φρέσκα αυγά
-
2 βανίλιες
-
Για το γλάσο
-
4 κουταλιές της σούπας κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη(κοσκινισμένο)
-
200 ml κρέμα γάλακτος (1 κουτάκι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά το αλεύρι, τις βανίλιες, την ζάχαρη, τα φουντούκια και τα αυγά.
-
2
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες και το βούτυρο.Όταν λιώσει και γίνει ένα ομοιόμορφο και ρευστό μίγμα,το ανακατεύουμε καλά με το υπόλοιπο μίγμα.
-
3
Το βάζουμε προσεκτικά σε ένα καλά βουτυρωμένο πιρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 20'.
-
4
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το κακαό. Ανακατεύουμε καλά και μόλις η κουβερτούρα λιώσει και το μίγμα πάρει σκούρο χρώμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε. Το γλάσο μας είναι έτοιμο και μόλις η σοκολατόπιτα ετοιμαστεί, την περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο. Το αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστεί και να κρυώσει. Καλή μας όρεξη!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια