Σοκολατόπιτα από σοκολατένια αυγά της Αργυρώς
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έβαλα τα καρύδια μέσα στη σοκολατόπιτα γίνεται άπλα τέλεια. Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται 8’ στους 200 C στον αέρα.
Υλικά
-
250 γρ. σοκολάτα ή σοκολατένια αυγά
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1 πρέζα αλάτι
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
-
2 βανίλιες
-
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 φλ. κακάο άγλυκο
-
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα ή φουντούκια
-
1/2 φλ. σταφίδες ή άλλο αποξηραμένο φρούτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα. Την βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, τ’ αυγά, το αλεύρι και το κακάο.
-
2
Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 3’ σε χαμηλή ταχύτητα και 4’ σε δυνατή ταχύτητα. Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε (τώρα είναι πολύ μαλακό και εύκαμπτο). Το στρώνουμε στο ταψί, το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τις σταφίδες. Ψήνουμε στους 180 C για 15’.
-
3
Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10’. Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
-
4
Όταν βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στη μέση, σχεδόν υγρή.
Σχόλια (5)