Σοκολατόπιτα, Δέσποινας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
100 γρ. ζάχαρη
-
225 γρ. κουβερτούρα
-
180 γρ. βούτυρο
-
1 φλ.τσ. αλεύρι (όχι γεμάτο)
-
6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
-
Υλικά για το γλάσο
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνω την κουβερτούρα και προσθέτω το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
-
2
Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τους κρόκους, ελαφρά χτυπημένους, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
-
3
Τελευταία προσθέτω τα ασπράδια, χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα, ανακατεύοντας προσεχτικά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα pyrex και ψήνω στους 170-180ο C, για 15-17 λεπτά.
-
4
Φτιάχνω το γλάσο λιώνοντας και ανακατεύοντας την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το απλώνω στο κέικ, αφού κρυώσει.
Σχόλια (2)