Σοκολατόπιτα εύκολη και πεντανόστιμη
Μία πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη και αφράτη σοκολατόπιτα χωρίς αυγά!!
Υλικά
-
3 φλυτζάνια τσαγιού φαρίνα κόκκινη
-
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
-
2 βανίλιες
-
10 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
-
2 κουταλιές σούπας καρύδια
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
χυμό απο δύο πορτοκάλια
-
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
-
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
-
2 κουταλιές σούπας ξύδι
-
6 κουταλιές σούπας κακάο
-
Κρέμα για την επικάλυψη
-
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
-
250 γραμμάρια κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
-
2
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (20Χ30cm).
-
3
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις για 40'-45'.
-
4
Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξήςσε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει η κουβερτούρα.
-
5
Αφού ψηθεί η σοκολατόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα.
Σχόλια (10)