Σοκολατόπιτα εύκολη
Είναι μία εύκολη καί νόστιμη σύνταγη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν χτυπήσετε το μίγμα θα δείτε οτι είναι πολύ νερουλό μη το φοβηθείτε ετσι βγαίνει.Κοσκινίστε το κακάο και το αλεύρι, επίσης βουτυρώστε το ταψί σας και πασπαλίστε αλεύρι όπως κάνουμε με το κέικ, σας εύχομαι καλη επιτυχία.
Υλικά
-
1/2 φλ. σπορέλαιο
-
2 φλ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
100 γρ. κακάο
-
1 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κουταλάκι σόδα
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
2 βανίλιες
-
1 φλ. γάλα
-
1 φλ. βραστό νερό
-
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 κ.σ. μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
-
2
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ κι ανακατεύουμε.
-
3
Βαζουμε το μειγμα σε ταψί και ψήνουμε στούς 170 βαθμούς
-
4
Για 60 λεπτά.
-
5
Λιώνουμε σε μπαίν μαρι την κουβερτούρα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος για ενα λεπτο και αναμιγνύουμε τη λυωμένη σοκολάτα με την κρέμα και το μέλι, οταν κρυώσει λιγο η πιτα μας, ρίχνουμε επανω της το γλασο.
Σχόλια (3)