Σοκολατόπιτα... η βραστή
Πολύ εύκολη και νόστιμη σοκολατόπιτα που γίνεται στην κατσαρόλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα εδώ. Η παραλλαγή της στην κατσαρόλα έγινε τυχαία όταν χάλασε ο φούρνος και βγαίνει εξίσου ωραία ενώ είναι και πιο εύκολη! Συνοδεύεται τέλεια με φρουτάκια (όπως στη φωτογραφία) αλλά και με παγωτό!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
-
3
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
-
4
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
-
5
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
-
6
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το ουίσκι και το baking powder.
-
7
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να ψήνεται και να αποκτάει την υφή ψωμιού.
-
8
Λίγο πριν αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα, αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι.
-
9
Περιχύνουμε από πάνω το φλυτζάνι με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στην αρχή. Έχουμε μια πολύ νόστιμη και υγρή σοκολατόπιτα, όπως πρέπει!
Σχόλια