Σοκολατόπιτα κέικ Έλενας
Ευκολή συνταγή σοκολατόπιτας που θα σας ξετρελάνει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ σημαντικό να μην παραψηθεί το συγκεκριμένο γλύκο. Δεν πειράζει αν δεν είναι πολύ στεγνό.Μη το φάτε κρύο ποτέ. Βάλτε το στο ψυγείο και κάθε φορά που θα θέλετε ένα κομμάτι μπορείτε να το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο.Συνδυάστε με παγωτό αν θέλετε
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να δέσουν.
-
2
Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά (τους κρόκους) και στη συνέχεια το ασπράδι αφού πρώτα το έχουμε κάνει μαρέγκα.
-
3
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό πορτοκάλι, το γάλα, το κακάο και αλέυρι όσο πάρει. Η ζύμη μας πρέπει να είναι όπως η ζύμη για κέικ. Δηλαδή όυτε πολύ σφιχτή αλλά ούτε και πολύ χαλαρή.
-
4
Στη συνέχεια πολτοποιούμε την μπανάνα και τη βάζουμε μέσα στη ζύμη.
-
5
Στο ταψί αφού το βουτηρόσουμε ρίχνουμε τη μισή ζύμη και κόβουμε σε κομματάκια τις δύο κουβερτούρες γάλακτος και τις ρίχνουμε από πάνω παντού.
-
6
Κατοπίν με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε και τις σταγόνες ώστε να πάνε παντού.
-
7
Μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.
-
8
Πρέπει να καλυφθούν όλα τα σπασμένα κομμάτια κουβερτούρας και οι σταγόνες καλά.
-
9
Το βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Το ψήνουμε αρχικά στους 140 βαθμούς για μισή ώρα και μετά το ανεβάζουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.
-
10
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο κάνουμε μπεν μαρίν με την τρίτη κουβερτούρα γάλακτος και την αλέιφουμε παντού πάνω στο ψημένο γλυκό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)