Σοκολατόπιτα λευκή
Για τους fan της λευκής σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γεύση της μαγιονέζας δε φαίνεται καθόλου, μπορείτε όμως να την παραλείψετε και να προσθέσετε ένα αυγό ακόμα.
Υλικά
-
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
-
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι
-
3 αυγά
-
200 γρ.τυρί κρέμα
-
3 κ.σ. μαγιονέζα
-
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα αμύγδαλα
-
1/2 φλιτζάνι καρύδα
-
30 ml baileys
-
50 γρ. άσπρες σταγόνες σοκολάτας-ή κουβερτούρας για αντίθεση
-
300 γρ. σοκολάτα λευκή
-
200 γρ. λευκή σοκολάτα
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
1 σφηνάκι baileys
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά το βούτυρο.
-
2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Στο τέλος ρίχνουμε τις σοκολάτες λιωμένες.
-
4
Μοιράζουμε σε φορμάκια muffins, ταψάκι ή μια μεγάλη φόρμα κέικ. Ψήνουμε 30-35΄στους 180C.
-
5
Ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, περιχύνουμε και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια