Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

Bαθμολογία: 3.4
       
 
5 ψήφοι
Sofoul@, 26.11.13

Περιγραφή

Είναι μια σοκολατένια απόλαυση.  Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμη! Ανάλογα με το χρόνο ψησίματος μπορείς να την κάνεις ρευστή από μέσα! Ακόμα, μπορείς να την κάνεις και νηστίσιμη με λάδι και άλαδη με ταχίνι! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο υπέροχο!

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 1/2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο ή ταχίνι (για όποιον τη θέλει άλαδη)
  • 2 κούπες πορτοκαλάδα με ή χωρίς ανθρακικό ή κρύο νερό
  • 2/3 κούπας κακάο σκόνη
  • 2 κουβερτούρες
  • 3 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 βανίλιες

Για μια πιο σοκολατένια απόλαυση,μπορείτε να κάνετε γλάσο!

Για το γλάσο:

  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή νερό(για όποιον τη κάνει άλαδη)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο(ή το ταχίνι) με τη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε την πορτοκαλάδα (ή το νερό).
  3. Σε μια λεκάνη έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίξερ (εκτός της κουβερτούρας).
  4. Λιώνουμε τη κουβερτούρα και τη προσθέτουμε στο μίγμα.
  5. Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ.
  6. Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη ή με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  7. Χύνουμε το μίγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θέλει καλό χτύπημα με το μίξερ για να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα!

Αν θέλετε να είναι ρευστό από μέσα (όπως το σουφλέ σοκολάτας) βγάλτε τη σοκολατόπιτα στα 45 λεπτά!

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από maria25kriti, 27-11-13  
    μμμ φαίνεται ωραία και δεν έχει και αυγά που δεν μ αρέσουν! θα τη φτιάξω κ θα επανέλθω!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 27-11-13  
    Η κουβερτούρα αν και η ιδια δεν περιέχει γάλα, δια μέσου της παραγωγικής διαδικασίας μπορεί να έχει ίχνη γάλακτος ! Το αναφέρει στην κουβερτούρα του Γιώτη.
    #
    Σχόλιο από tahitian, 29-11-13  
    Αυτες οι διευκρινισεις για ιχνη γαλακτος,ξηρων και καρπων κλπ.που υπαρχουν σε διαφορα προιοντα,πιστευω οτι αναφερονται περισσοτερο για να ειναι καλυμμενες οι εταιρειες απεναντι σε οσους εχουν αλλεργιες απ'αυτα ..Μου εφτασε οτι η φυτικη κρεμα δεν ειναι νηστισιμη,αν διαγραψουμε και την κουβερτουρα απ'τη λιστα των νηστισιμων,αλιμονο.
    #
    Σχόλιο από Sofoul@, 30-11-13  
    Cuoco,πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου.Αλλά, από όσο γνωρίζω οι εταιρίες γράφουν "μπορεί να περιέχει ίχνη από..." διότι στο ίδιο χώρο παρασκευάζονται προϊόντα με αυτά τα συστατικά.Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω...ο καθένας ας αποφασίσει για τον εαυτό του αν η κουβερτούρα είναι νηστίσιμη ή όχι.Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 3-12-13  
    Εγώ δεν νηστεύω οπότε είναι δεν είναι, δεν με ενοχλεί! Απλώς το είπα γιατί έτυχε να το δω κάπου και μου έκανε εντύπωση, αναφερόμενη σε όσους νηστεύουν αυστηρά!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 6-12-13  
    Εκτός του οτι βούλιαξε οταν την έβγαλα απο το φούρνο και έκανε τρύπα στη μέση, την άφησα 45 λεπτά και δεν ήταν ρευστή μέσα...Από γεύση ήταν πολύ γλυκιά
    #
    Σχόλιο από Sofoul@, 6-12-13  
    Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το γιατί...την έχω κάνει πάρα πολλές φορές και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα...Επίσης, για το πόσο γλυκιά είναι ή όχι ίσως είναι προσωπική προτίμησει του καθενός , εμένα μου φαίνεται καλή στη γεύση.Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 8-12-13  
    Απαιχτη γευση!!!Εβαλα και το γλασο,πανω στο ζεστο γλυκο ηταν σαν σοκολατενια λαβα!Τι να λεμε,μπραβο
    #
    Σχόλιο από Sofoul@, 8-12-13  
    Χαίρομαι που σας άρεσε!Ευχαριστώ πολύ!καλή συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 10-12-13  
    Εδωσα στους γειτονες και στη δουλεια,τεραστια επιτυχια,να'ταν κι αλλη.Μου ζητησαν τη συνταγη.Εχω να πω πως την εβαλα σε φορμα 28 εκ.φουσκωσε σαν διπατο παντεσπανι,απλα οταν εβαλα το γλασο και την εκοψα-ζεστη και υγρη μεσα- τοτε βουλιαξε στο κεντρο.Αλλά αυτο δεν ηταν καθολου προβλημα εχω δει κι απ'τον Παρλιαρο τετοιες φωτογραφιες
    #
    Σχόλιο από evisam, 18-4-14  
    Πολύ καλή η σοκολατόπιτα, αν σκεφτείς οτι δεν έχει λιπαρή ουσία ή αυγά. Ευχαριστώ για την συνταγή. Πρόσθεσα και λίγα αποξηραμένα κεράσια. Ταίριαξαν πολύ.
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 15-10-14  
    Την έψησα ακριβώς 45 λεπτά στους 170 βαθμούς, αλλά το εσωτερικό ήταν τόσο ρευστό, που όταν την έβγαλα από τη φόρμα, έσπασε.Δεν μπορώ να τη σερβίρω κομμένη σε κομμάτια, γιατί έχει γίνει ένας σωρός από διαλυμένο κέικ! Κρίμα, γιατί τη δοκίμασα και η γεύση ήταν καταπληκτική... Την επόμενη φορά θα την ψήσω περισσότερο.. 3 πιρουνάκια για τη λάθος οδηγία, αν και από γεύση όντως σκίζει.
    #
    Σχόλιο από Sofoul@, 20-11-14  
    Evisam, ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    Kamelia8, χαίρομαι που σου άρεσε από γεύση αλλά δεν έδωσα λάθος οδηγεία, έγραψα για 50 με 60 λεπτά ψήσιμο και αν θέλετε να είναι σαν το σουφλέ σοκολάτας βγάλτετο στα 45 λεπτά.
    #
    Σχόλιο από SalataAvocado, 26-11-14  
    Δοκίμασα χθες τη συνταγή. Την έψησα για 50 λεπτά και είχε όση υγρασία ήθελα. Από γεύση εξαιρετική. Εκείνο που δεν μου πέτυχε ήταν το γλάσο γιατί έγινε πάρα πολύ πηχτό. Παρόλα αυτά, είναι ενδιαφέρουσα νηστίσιμη επιλογή και θα την συστήσω κι αλλού. Ευχαριστώ!!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από maria25kriti, 27-11-13  
    μμμ φαίνεται ωραία και δεν έχει και αυγά που δεν μ αρέσουν! θα τη φτιάξω κ θα επανέλθω!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 27-11-13  
    Η κουβερτούρα αν και η ιδια δεν περιέχει γάλα, δια μέσου της παραγωγικής διαδικασίας μπορεί να έχει ίχνη γάλακτος ! Το αναφέρει στην κουβερτούρα του Γιώτη.
    #
    Σχόλιο από tahitian, 29-11-13  
    Αυτες οι διευκρινισεις για ιχνη γαλακτος,ξηρων και καρπων κλπ.που υπαρχουν σε διαφορα προιοντα,πιστευω οτι αναφερονται περισσοτερο για να ειναι καλυμμενες οι εταιρειες απεναντι σε οσους εχουν αλλεργιες απ'αυτα ..Μου εφτασε οτι η φυτικη κρεμα δεν ειναι νηστισιμη,αν διαγραψουμε και την κουβερτουρα απ'τη λιστα των νηστισιμων,αλιμονο.
    #
    Σχόλιο από Sofoul@, 30-11-13  
    Cuoco,πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου.Αλλά, από όσο γνωρίζω οι εταιρίες γράφουν "μπορεί να περιέχει ίχνη από..." διότι στο ίδιο χώρο παρασκευάζονται προϊόντα με αυτά τα συστατικά.Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω...ο καθένας ας αποφασίσει για τον εαυτό του αν η κουβερτούρα είναι νηστίσιμη ή όχι.Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 3-12-13  
    Εγώ δεν νηστεύω οπότε είναι δεν είναι, δεν με ενοχλεί! Απλώς το είπα γιατί έτυχε να το δω κάπου και μου έκανε εντύπωση, αναφερόμενη σε όσους νηστεύουν αυστηρά!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 6-12-13  
    Εκτός του οτι βούλιαξε οταν την έβγαλα απο το φούρνο και έκανε τρύπα στη μέση, την άφησα 45 λεπτά και δεν ήταν ρευστή μέσα...Από γεύση ήταν πολύ γλυκιά
    #
    Σχόλιο από Sofoul@, 6-12-13  
    Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το γιατί...την έχω κάνει πάρα πολλές φορές και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα...Επίσης, για το πόσο γλυκιά είναι ή όχι ίσως είναι προσωπική προτίμησει του καθενός , εμένα μου φαίνεται καλή στη γεύση.Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 8-12-13  
    Απαιχτη γευση!!!Εβαλα και το γλασο,πανω στο ζεστο γλυκο ηταν σαν σοκολατενια λαβα!Τι να λεμε,μπραβο
    #
    Σχόλιο από Sofoul@, 8-12-13  
    Χαίρομαι που σας άρεσε!Ευχαριστώ πολύ!καλή συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 10-12-13  
    Εδωσα στους γειτονες και στη δουλεια,τεραστια επιτυχια,να'ταν κι αλλη.Μου ζητησαν τη συνταγη.Εχω να πω πως την εβαλα σε φορμα 28 εκ.φουσκωσε σαν διπατο παντεσπανι,απλα οταν εβαλα το γλασο και την εκοψα-ζεστη και υγρη μεσα- τοτε βουλιαξε στο κεντρο.Αλλά αυτο δεν ηταν καθολου προβλημα εχω δει κι απ'τον Παρλιαρο τετοιες φωτογραφιες
    #
    Σχόλιο από evisam, 18-4-14  
    Πολύ καλή η σοκολατόπιτα, αν σκεφτείς οτι δεν έχει λιπαρή ουσία ή αυγά. Ευχαριστώ για την συνταγή. Πρόσθεσα και λίγα αποξηραμένα κεράσια. Ταίριαξαν πολύ.
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 15-10-14  
    Την έψησα ακριβώς 45 λεπτά στους 170 βαθμούς, αλλά το εσωτερικό ήταν τόσο ρευστό, που όταν την έβγαλα από τη φόρμα, έσπασε.Δεν μπορώ να τη σερβίρω κομμένη σε κομμάτια, γιατί έχει γίνει ένας σωρός από διαλυμένο κέικ! Κρίμα, γιατί τη δοκίμασα και η γεύση ήταν καταπληκτική... Την επόμενη φορά θα την ψήσω περισσότερο.. 3 πιρουνάκια για τη λάθος οδηγία, αν και από γεύση όντως σκίζει.
    #
    Σχόλιο από Sofoul@, 20-11-14  
    Evisam, ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    Kamelia8, χαίρομαι που σου άρεσε από γεύση αλλά δεν έδωσα λάθος οδηγεία, έγραψα για 50 με 60 λεπτά ψήσιμο και αν θέλετε να είναι σαν το σουφλέ σοκολάτας βγάλτετο στα 45 λεπτά.
    #
    Σχόλιο από SalataAvocado, 26-11-14  
    Δοκίμασα χθες τη συνταγή. Την έψησα για 50 λεπτά και είχε όση υγρασία ήθελα. Από γεύση εξαιρετική. Εκείνο που δεν μου πέτυχε ήταν το γλάσο γιατί έγινε πάρα πολύ πηχτό. Παρόλα αυτά, είναι ενδιαφέρουσα νηστίσιμη επιλογή και θα την συστήσω κι αλλού. Ευχαριστώ!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Αλεύρι
    Το αλεύρι από καταβολής κόσμου, είναι ένα από τ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
    Ένα βιβλίο 94 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Νηστισιμες νοστιμιες.
    Ένα βιβλίο 66 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Κεικ-ταρτες
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 393 αγαπημένων συνταγών, του/της anna1973
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78