Sofoul@
Sofoul@ @cook_8505947
Θεσσαλονικη,Ελλάδα

Είναι μια σοκολατένια απόλαυση.  Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμη! Ανάλογα με το χρόνο ψησίματος μπορείς να την κάνεις ρευστή από μέσα! Ακόμα, μπορείς να την κάνεις και νηστίσιμη με λάδι και άλαδη με ταχίνι! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο υπέροχο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Θέλει καλό χτύπημα με το μίξερ για να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα!Αν θέλετε να είναι ρευστό από μέσα (όπως το σουφλέ σοκολάτας) βγάλτε τη σοκολατόπιτα στα 45 λεπτά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 3 1/2 κούπες αλεύρι
  2. 2 κούπες ζάχαρη
  3. 2/3 κούπας σπορέλαιο ή ταχίνι (για όποιον τη θέλει άλαδη)
  4. 2 κούπες πορτοκαλάδα με ή χωρίς ανθρακικό ή κρύο νερό
  5. 2/3 κούπας κακάο σκόνη
  6. 3 κ.γ. μπέικιν
  7. 1 κ.γ. σόδα
  8. 2 βανίλιες
  9. Για το γλάσο
  10. 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  11. 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  12. 3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή νερό(για όποιον τη κάνει άλαδη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο(ή το ταχίνι) με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Στη συνέχεια ρίχνουμε την πορτοκαλάδα (ή το νερό).

  3. 3

    Σε μια λεκάνη έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίξερ (εκτός της κουβερτούρας).

  4. 4

    Λιώνουμε τη κουβερτούρα και τη προσθέτουμε στο μίγμα.

  5. 5

    Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ.

  6. 6

    Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη ή με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.

  7. 7

    Χύνουμε το μίγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

maria25kriti
maria25kriti @cook_8459550
μμμ φαίνεται ωραία και δεν έχει και αυγά που δεν μ αρέσουν! θα τη φτιάξω κ θα επανέλθω!!!

Από

Sofoul@
Sofoul@ @cook_8505947
στις
Θεσσαλονικη,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα