Σοκολατόπιτα νηστίσιμη
Είναι μια σοκολατένια απόλαυση. Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμη! Ανάλογα με το χρόνο ψησίματος μπορείς να την κάνεις ρευστή από μέσα! Ακόμα, μπορείς να την κάνεις και νηστίσιμη με λάδι και άλαδη με ταχίνι! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο υπέροχο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει καλό χτύπημα με το μίξερ για να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα!Αν θέλετε να είναι ρευστό από μέσα (όπως το σουφλέ σοκολάτας) βγάλτε τη σοκολατόπιτα στα 45 λεπτά!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο(ή το ταχίνι) με τη ζάχαρη.
-
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πορτοκαλάδα (ή το νερό).
-
3
Σε μια λεκάνη έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίξερ (εκτός της κουβερτούρας).
-
4
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και τη προσθέτουμε στο μίγμα.
-
5
Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ.
-
6
Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη ή με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
-
7
Χύνουμε το μίγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Σχόλια (14)