Σοκολατόπιτα της Έρης σιροπιαστή
Μια σοκολατόπιτα ζουμερή και σοκολατένια... Δικιά μου έμπνευση, που έχει δοκιμαστεί από πολλούς με τα καλύτερα σχόλια!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είναι δύσκολο, αλλά πολύ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ... Κάντε μια δοκιμή... Εμένα μου αρέσει καλύτερα χλιαρή, ενώ σε άλλους παγωμένη!
Υλικά
-
200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
4-5 αυγά
-
1,5 ποτήρι Φαριναπ
-
1/2 μπέικιν πάουντερ
-
1,5 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
-
1,5 ποτήρι γάλα
-
2 βανίλιες (προαιρετικά)
-
3 κ.σ. κακάο
-
150 γρ κουβερτούρα λιωμένη
-
Σιρόπι
-
2,5-3 ποτήρια ζάχαρη
-
2 ποτήρια νερό
-
1 γεμάτη κ.σ. κακάο
-
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος ή γάλα
-
150 γρ κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
-
2
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε λίγη ώρα να φουσκώσει.
-
3
Μετά ρίχνουμε το αλέυρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν εναλλάξ με το γάλα να ενσωματωθούν καλά.
-
4
Τέλος, τις βανίλιες, το κακάο και τη λιωμένη κουβερτούρα.
-
5
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο κ αλευρωμένο ταψί, στη θέση για κεικ, στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45'.
-
6
Εγώ χρησιμοποιώ μέγεθος ταψιού το ίδιο που βάζω το κέικ.
-
7
Όταν κρυώσει κάπως το γλυκό το κόβουμε και τρυπάμε παντού με μια οδοντογλυφίδα.
-
8
Βράζουμε το σιρόπι 3-4' και το ρίχνουμε στο γλυκό.
-
9
Αφήνουμε λίγο να απορροφηθεί και ετοιμάζουμε το γλάσο.
-
10
Ζεσταίνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει) και προσθέτουμε τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
11
Σε αυτές τις αναλογίες βγαίνει πηχτό γλάσο όταν κρυώσει.
Σχόλια (13)