Σοκολατόπιτα

Bαθμολογία: 4.8486
       
 
872 ψήφοι
Τράγα, 16.04.08
Σοκολατόπιτα
photo: evridiky

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
  • 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Γλάσο

  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κουβερτούρα

ή

Κόστος:
(37 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(37 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (33 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (33 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
  2. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  4. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
  5. Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!!  Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο απο 28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολυ ψήσιμο. 

Σχετικές συνταγές

    1230 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 16-4-08  
    Τραγα είσαι αστέρι!!
    Έχω να προσθέσω και εγώ μερικές παραλλαγές!
    Μπορούμε να βάλουμε ½ φλ. φυστίκια Αιγίνης ή μπισκότα πτι μπερ ή αντί να στρώσουμε όλο το γλάσσο πάνω να κάνουμε γραμμές γλάσσου και να βάλουμε φρούτα (φράουλες, πορτοκάλι καραμελωμένο, βατόμουρα).
    Τέλεια σερβίρεται και με την σάλτσα φράουλας τησ Τράγα ή και με μπάλες παγωτού βανίλιας.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 17-4-08  
    tragoyla den to suzito souperrrrrrrrr
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 17-4-08  
    a to ksexasa.na psifiso
    #
    Σχόλιο από mama, 5-5-08  
    Λοιπόν εγώ δεν ήθελα να μιλήσω μέχρι να δοκιμάσω.... Τώρα μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ... δεν έχω φάει κάτι τόσο τέλειο άλλη φορά.... και αντικατέστησα το βούτυρο με σπορέλαιο και δεν έβαλα γλάσο!!!! που να έβαζα κιόλας θα με μαζεύατε....
    #
    Σχόλιο από Ginger, 5-5-08  
    Η σοκολατόπιτα πρέπει να σερβιριστεί ζεστή ή τρώγεται ευχάριστα και κρύα;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 5-5-08  
    Ξέχασα και κάτι ακόμα, με συγχωρείτε. Το φουντούκι πρέπει να είναι σαν πούδρα; Ή μπορούμε να το χοντροκοπανίσουμε για να βρίσκουμε μέσα κομματάκια;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 5-5-08  
    Ginger μου οπως και να την φας, κρυα ή χλιαρη ειναι τελεια!!...τωρα τα φουντουκια αν δεν ειναι αλεσμενα καλα επειδη ειναι αραιο το μειγμα μπορει να σου καθησουν κατω στη βαση!!...μια δοκιμη ομως θα μας πεισει!!
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 5-5-08  
    Επειδη με τ΄αυγα δεν τα παω και πολυ καλα,μηπως θα μπορουσαμε να βαλουμε μεχρι 3?Λες να μην πετυχει αν το δοκιμασω ετσι?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 5-5-08  
    Ginger μου οπως και να την φας, κρυα ή χλιαρη ειναι τελεια!!...τωρα τα φουντουκια αν δεν ειναι αλεσμενα καλα επειδη ειναι αραιο το μειγμα μπορει να σου καθησουν κατω στη βαση!!...μια δοκιμη ομως θα μας πεισει!!
    #
    Σχόλιο από mama, 5-5-08  
    Εγω τα βρίσκω απαραίτητα γιατι λειτουργούν διογκωτικά.... αλλά δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις.... και να μας πεις...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 10-5-08  
    Επειδή σκέφτομαι σοβαρά να τη φτιάξω αύριο...σαν κέικ γίνεται ή είναι πιο ρευστή; Δηλ. ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τον γνωστό τρόπο του μαχαιριού;
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 10-5-08  
    Ginger επειδή την έφτιαξα και πιο πρόσφατα, δεν χρειάζεται να την ελένξεις με το μαχαίρι απλά άσε την να ψηθεί 20 λεπτάκια ακριβώς για κανονικό φούρνο και λιγότερο για δυνατό. Εγώ δεν έβαλα φουντούκια αλλά χοντροκομμένα καρύδια και δεν κάθησε κανένα στον πάτο. Κρύα είναι ακόμη πιο τέλεια, δεν μπορείτε να φανταστείτε, αν την θες πάντα ζεστή απλά βάλτην για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων. Καλή επιτυχία καλή μου:-)
    #
    Σχόλιο από elisa, 19-5-08  
    epsaxna poli kero na vro mia sokolatopita i opia na teriazi se olo afto pou ixa sto mialo mou gia tis sokolatopites kai den evriska tipota mexri pou anakalipsa traga tin sintagi sou ine akatamaxiti i kaliteri sokolatopita pou eftiaksa pote oloi ksetrelathikan kai mesa se mia wra ixe adiasi to tapsi mou :-)
    egw akoulouthisa pista tis simvoules sou apla den evala ksirous karpous kai sto servirisma evala zesti krema galaktos kai mia mpala pagwto vanilia kai siropi sokolatas
    apla theikooooo
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 22-5-08  
    εξαιρετική σοκολατόπιτα. την έφτιαξα ακριβώς όπως περιγράφεις απλά αντί για φουντούκια έβαλα καβουρντισμένο αμύγδαλο με τη φλούδα, χοντροκομμένο στο multi. ΤΡΟΜΕΡΗ!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 22-5-08  
    μόλις την έφτιαξα τι πραγμα είναι αυτό
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! και απίστευτα γρήγορη
    #
    Σχόλιο από ansou, 22-5-08  
    Λοιπον , διαβαστε τι εκανα-κατα λαθος- και μου βγηκε κατι θεικο!!Εκανα το γλασσο πιο αραιο γιατι δεν ειχα κρεμα γαλακτος και εβαλα γαλα , και επισης η κουβερτουρα ηταν λιγη , και ηρθε και το ρουφηξε σαν να ηταν σιροπι το...υποτιθεμενο γλασσο....και εγινε....ο,τι πιο σοκολατενιο εχω φτιαξει ποτε!!!Πριν τελειωσει μου ζητανε να τους φτιαξω κι αλλο!!!
    #
    Σχόλιο από neapoli!, 27-5-08  
    Φανταστική γεύση και πολύ εύκολη!!! Την πήγα χθές σε ένα τραπέζι που με είχαν καλέση και δεν κατάλαβα πότε άδιασε το ταψί!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mariposa, 28-5-08  
    Θεική!!!!!!!! Δεν έκανα γλάσο, γιατί δεν είχα άλλη κουβερτούρα. Περιττό να σας πω πως τη μισή την έφαγα πριν την ψήσω.... από το μίξερ....
    #
    Σχόλιο από evdoba, 2-6-08  
    5 πηρουνια!!! χωρίς συζήτηση καμιά!
    την έφτιαξα στα γενέθλιά μου κομμένη σε στρόγγυλα κομμάτια συνοδεία φραουλών και παγωτού και έγινε χαμός!
    Τα δε παραπανίσια κομάτια ακρες και λοιπά από το ταψί τα έτριψα τις επόμενες μέρες σε μπωλάκια έβαλα από πάνω παγωτό και λίγα τρίμματα ακόμα και φουντ. ψιλοκομμένα και μου ζητουσαν κιάλλο!
    #
    Σχόλιο από koyan, 3-6-08  
    Τέλεια, καταπληκτική. Να φανταστείς, μου προτείνανε να βάλω (όταν έτρωγα) λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω και είπα όχι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 Επόμενο > Τέλος >>

    895 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 17-4-08  
    tragoyla den to suzito souperrrrrrrrr
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 17-4-08  
    a to ksexasa.na psifiso
    #
    Σχόλιο από elisa, 19-5-08  
    epsaxna poli kero na vro mia sokolatopita i opia na teriazi se olo afto pou ixa sto mialo mou gia tis sokolatopites kai den evriska tipota mexri pou anakalipsa traga tin sintagi sou ine akatamaxiti i kaliteri sokolatopita pou eftiaksa pote oloi ksetrelathikan kai mesa se mia wra ixe adiasi to tapsi mou :-)
    egw akoulouthisa pista tis simvoules sou apla den evala ksirous karpous kai sto servirisma evala zesti krema galaktos kai mia mpala pagwto vanilia kai siropi sokolatas
    apla theikooooo
    #
    Σχόλιο από xaroula, 22-5-08  
    μόλις την έφτιαξα τι πραγμα είναι αυτό
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! και απίστευτα γρήγορη
    #
    Σχόλιο από neapoli!, 27-5-08  
    Φανταστική γεύση και πολύ εύκολη!!! Την πήγα χθές σε ένα τραπέζι που με είχαν καλέση και δεν κατάλαβα πότε άδιασε το ταψί!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mariposa, 28-5-08  
    Θεική!!!!!!!! Δεν έκανα γλάσο, γιατί δεν είχα άλλη κουβερτούρα. Περιττό να σας πω πως τη μισή την έφαγα πριν την ψήσω.... από το μίξερ....
    #
    Σχόλιο από evdoba, 2-6-08  
    5 πηρουνια!!! χωρίς συζήτηση καμιά!
    την έφτιαξα στα γενέθλιά μου κομμένη σε στρόγγυλα κομμάτια συνοδεία φραουλών και παγωτού και έγινε χαμός!
    Τα δε παραπανίσια κομάτια ακρες και λοιπά από το ταψί τα έτριψα τις επόμενες μέρες σε μπωλάκια έβαλα από πάνω παγωτό και λίγα τρίμματα ακόμα και φουντ. ψιλοκομμένα και μου ζητουσαν κιάλλο!
    #
    Σχόλιο από koyan, 3-6-08  
    Τέλεια, καταπληκτική. Να φανταστείς, μου προτείνανε να βάλω (όταν έτρωγα) λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω και είπα όχι.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 5-6-08  
    Την έφτιαξα χτες το απόγευμα!!!Traga,και Αργυρώ....συγχαρητήρια!!Είστε απίστευτες όπως και η σοκολατόπιτα.Τέλεια, καταπληκτική.Θυμάστε μια παλιά διαφήμηση {νομίζω για σοκολατάκια}που μόλις το δοκίμαζε η κοπέλα έσκαγαν πυροτεχνήματα;;Έτσι ένιωσα με το συγκεκριμένο γλυκό!!!
    Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι το γλάσσο δε στέγνωσε ως συνήθως.Σήμερα το πρωί,που εννοείται ότι έφαγα ένα κομμάτι ήταν το ίδιο ρευστή!!Φταίει η κρέμα γάλακτος;;Δεν ξέρω.Αυτό που ξέρω είναι ότι τσάμπα ιδρώνω στο γυμναστήριο!!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 8-7-08  
    Ακολουθησα τη συνταγη κατα γραμμα.Ενα εχω να πω ειναι πεντανοστιμη![για αυτο και τα 5 πιρουνια!!]Ζεστο βεβαια ειναι τοσο υγρο σαν σουφλε σοκολατας!!Το στολισα και με κερασακια, χρωματιστη τρουφα και σταγονες καραμελας!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-7-08  
    Μολις εχει βγει ΚΑΙ παλι απο το φουρνο!!! και η κορη μου μου ειπε οτι ειμαι απαραδεκτη που δεν της εχω βαλει ακομα 5 πηρουνια!!γιαυτο και γω μετα απο τοσες φορες που την εφτιαξα ειπα σημερα να την βαθμολογησω:P:P
    #
    Σχόλιο από ZOI, 22-7-08  
    ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΑΣΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ;Ή ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΥΑ ΝΑ ΡΙΚΣΩ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ;
    #
    Σχόλιο από MARA!, 22-7-08  
    χθες το ξαναεφτιαξα και δεν εμεινε ψιχουλο!το γλασσο το βαζω ζεστο στη ζεστη πιτα και γινεται ποιο μαλακο και το στολιζω με σταγονες ασπρης σοκολατας και χρ. τρουφα
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 22-7-08  
    ZOI ζεστη ή κρυα αμα της ριξεις το γλασο γινεται σκετη κολαση!!!!
    #
    Σχόλιο από Theseas, 25-7-08  
    Μπαβο Traga εισαι γλυκα! πολυ καλο παντα τετοια!
    #
    Σχόλιο από ggr, 27-7-08  
    Λοιπόν, μετά από τόσα και τόσα που έχουν γραφεί για την περίφημη σοκολατόπιτα, είπα να την κάνω και εγώ.
    Το αποτέλεσμα ; Απογοήτευση. Μία εντονότατη αίσθηση απογοήτευσης.
    Για τα γλυκά που έκανα πιστεύοντας ότι ήσαν ....άπαιχτα.
    Για τη σοκολάτα που την θεωρούσα κάυι σαν ... εχθρό
    Για το γυμναστήριο που ... διέκοψα για το καλοκαίρι
    Γιατί την έκανα φανερά, ενώπιον όλων, και τώρα πρέπει να την μοιρασθώ μαζί τους.
    Πάρα πολύ καλή. Ασφαλώς και αξίζει πέντε .... κουτάλια
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 28-7-08  
    Τη κόλαση Θεέ μου......... μόλις τη τσακισαμε...όλα τα λεφτά....
    μόνο που εγώ την έψησα στους 180 για 40 λεπτά
    #
    Σχόλιο από Demy, 7-8-08  
    Φοβερή συνταγή, την έφτιαξα χθές και έφερα κάποια κομμάτια στους συναδέλφους στο γραφείο οι οποίοι ξετρελάθηκαν και μου ζητάνε τη συνταγή, αντε Traga μου και έγινες διάσημη και στην Ιταλία!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 9-8-08  
    Την ειχα φτιαξει ενα βραδυ γι αυτο και περισσεψε.δεν την εβαλα στο ψυγειο και ηταν....καταπληκτικη την επομενη.Να φανταστεις το κεικ συνηθως ειναι καπως ξερο την αλλη μερα,αλλα η σοκολατοπιτα ειναι μαλακια και μμμμμμμμμ!!!ονειρο!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 13-8-08  
    Σοκοκόλαση!!! Παναγίτσα μου τι είναι αυτό!!!!Τη συνόδευσα με παγωτό βανίλια και ήταν υπέροχη.Εκτός απ τη σοκολάτα νοιώθεις και τη γεύση του φουντουκιού!!!105 πιρουνάκια από μένα;-)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Επόμενο > Τέλος >>

    270 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ginger, 5-5-08  
    Η σοκολατόπιτα πρέπει να σερβιριστεί ζεστή ή τρώγεται ευχάριστα και κρύα;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 5-5-08  
    Ξέχασα και κάτι ακόμα, με συγχωρείτε. Το φουντούκι πρέπει να είναι σαν πούδρα; Ή μπορούμε να το χοντροκοπανίσουμε για να βρίσκουμε μέσα κομματάκια;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 5-5-08  
    Ginger μου οπως και να την φας, κρυα ή χλιαρη ειναι τελεια!!...τωρα τα φουντουκια αν δεν ειναι αλεσμενα καλα επειδη ειναι αραιο το μειγμα μπορει να σου καθησουν κατω στη βαση!!...μια δοκιμη ομως θα μας πεισει!!
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 5-5-08  
    Επειδη με τ΄αυγα δεν τα παω και πολυ καλα,μηπως θα μπορουσαμε να βαλουμε μεχρι 3?Λες να μην πετυχει αν το δοκιμασω ετσι?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 5-5-08  
    Ginger μου οπως και να την φας, κρυα ή χλιαρη ειναι τελεια!!...τωρα τα φουντουκια αν δεν ειναι αλεσμενα καλα επειδη ειναι αραιο το μειγμα μπορει να σου καθησουν κατω στη βαση!!...μια δοκιμη ομως θα μας πεισει!!
    #
    Σχόλιο από mama, 5-5-08  
    Εγω τα βρίσκω απαραίτητα γιατι λειτουργούν διογκωτικά.... αλλά δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις.... και να μας πεις...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 10-5-08  
    Επειδή σκέφτομαι σοβαρά να τη φτιάξω αύριο...σαν κέικ γίνεται ή είναι πιο ρευστή; Δηλ. ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τον γνωστό τρόπο του μαχαιριού;
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 10-5-08  
    Ginger επειδή την έφτιαξα και πιο πρόσφατα, δεν χρειάζεται να την ελένξεις με το μαχαίρι απλά άσε την να ψηθεί 20 λεπτάκια ακριβώς για κανονικό φούρνο και λιγότερο για δυνατό. Εγώ δεν έβαλα φουντούκια αλλά χοντροκομμένα καρύδια και δεν κάθησε κανένα στον πάτο. Κρύα είναι ακόμη πιο τέλεια, δεν μπορείτε να φανταστείτε, αν την θες πάντα ζεστή απλά βάλτην για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων. Καλή επιτυχία καλή μου:-)
    #
    Σχόλιο από Iro, 27-6-08  
    Να ρωτήσω κάτι: το ταψί νούμερο 32 τι σημαίνει? Δηλαδή σε διάμετρο ας πούμε (αν πρόκειται για στρογγυλό ταψί) πόσα εκατοστά είναι? Φαίνεται φανταστική συνταγή, δεν θέλω να τη χαλάσω κάνοντας κάτι λάθος =) =) Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Korakas, 29-6-08  
    Παιδια, την εφτιαξα κι εγω και δεν μου βγηκε τοσο καλη. Κατι εχω κανει λαθος. Οταν κρυωσε εγινε σκληρη,περισσοτερο σαν σοκολατα παρα σαν κεικ. Το ιδιο σκληρο, οταν κρυωσε εγινε και το γλασσο. Θα σας πω τι μπορει να φταιει να μου πειτε τι να αλλαξω την επομενη φορα
    1)την εβαλα σε μεγαλυτερο ταψι και βγηκε λεπτη (περιπου 2 εκ υψος)
    2) την εψησα στο φουρνο στη "ρυθμιση" "πανω-κατω". Μηπως ηθελε αλλη "ρυθμιση" (αερας)?
    3)ηθελε λιγοτερη σοκολατα
    4) η σοκολατα δεν ηταν καλης ποιοτητας

    Οπως καταλαβαινετε ειμαι τελειως αρχαριος στη μαγειρικη. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 29-6-08  
    Το πιο λογικό λάθος που έκανες είναι ότι την έβαλες σε μεγαλύτερο ταψάκι...έγινε πολύ λεπτή μάλλον γι'αυτό και σκλήρυνε τόσο. Εγώ την έψησα χωρίς αέρα και μουβγήκε μια χαρά. Τώρα για το είδος της σοκολάτας...δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να έπαιξε ρόλο!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 4-7-08  
    Iro οταν λεμε 32 νουμερο ταψι εννοουμε την διαμετρο του στρογγυλου ταψιου.
    Korakas το μεγαλο λαθος σου ηταν οπως ειπε και η Rata το οτι εβαλες μεγαλυτερο ταψι και γιαυτο σου στεγνωσε. Τωρα το γλασο αν σου βγηκε πηχτο μπορουσες να το αραιωσεις προσθετοντας λιγο γαλα ή κρέμα. Η ποιοτητα της σοκολατας παιζει ρολο μονο στη γευση. Εγω την ψηνω σε φουρνο με αερα οποτε μπορει κι αυτο να παιξε ρολο...Ελπιζω να βοηθησα και την επομενη φορα να την πετυχεις!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 9-7-08  
    Μπορούμε αντί για πέντε αυγά να βάλουμε τρία ή δύο; Παρουσιάζω αλλεργία στα πολλά αυγά και τα αποφεύγω. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 9-7-08  
    Λίζα αν μειώσεις τα αυγά πιστευω οτι δεν θα σου πήξει καθόλου...το μόνο που μπορεις να κανεις είναι να φας μικρότερο κομματι!!! :)
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 9-7-08  
    Κρίμα τόσο ωραίο γλυκό και να φάω λίγο;Εγώ είμαι γεννημένη γλυκατζού!Θα επιχειρήσω έστω με 3 αυγά και βλέπουμε!!!Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 8-8-08  
    Θέλω οπωσδήποτε να φτιάξω αυτή τη συνταγή.. Μια ερώτηση: Πρέπει κάποια στιγμή να μπεί στο ψυγείο? ας πούμε την φτιάχνω πρωί,πόσο να την αφήσω απ'έξω?
    και είναι το ίδιο νόστιμη την επόμενη?
    Ευχαριστώ..
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 8-8-08  
    Θα σε γελασω...οσες φορες την εφτιαξα δεν εμεινε κανενα κομματι για να φυλαξω στο ψυγειο!!...ισως μας πει καποιος αλλος που το δοκιμασε!
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 14-8-08  
    EINAI TEΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΠΟΤΕ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΓΥΡΙΖΩ ?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-8-08  
    Gogoulini, τι εννοείς δεν ξέρεις πότε πρέπει να την γυρίσεις; Στο ταψί θα την ψήσεις και δεν χρειάζεται γύρισμα.
    #
    Σχόλιο από stelinachald, 19-8-08  
    Πόσο ακριβως (σε γραμμαρια) είναι το 1 φλιτζάνι βιταμ? Θα την κάνω κι εγω αύριο και θέλω να μου βγει κι εμένα τέλεια!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

    65 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 16-4-08  
    Τραγα είσαι αστέρι!!
    Έχω να προσθέσω και εγώ μερικές παραλλαγές!
    Μπορούμε να βάλουμε ½ φλ. φυστίκια Αιγίνης ή μπισκότα πτι μπερ ή αντί να στρώσουμε όλο το γλάσσο πάνω να κάνουμε γραμμές γλάσσου και να βάλουμε φρούτα (φράουλες, πορτοκάλι καραμελωμένο, βατόμουρα).
    Τέλεια σερβίρεται και με την σάλτσα φράουλας τησ Τράγα ή και με μπάλες παγωτού βανίλιας.
    #
    Σχόλιο από mama, 5-5-08  
    Λοιπόν εγώ δεν ήθελα να μιλήσω μέχρι να δοκιμάσω.... Τώρα μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ... δεν έχω φάει κάτι τόσο τέλειο άλλη φορά.... και αντικατέστησα το βούτυρο με σπορέλαιο και δεν έβαλα γλάσο!!!! που να έβαζα κιόλας θα με μαζεύατε....
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 22-5-08  
    εξαιρετική σοκολατόπιτα. την έφτιαξα ακριβώς όπως περιγράφεις απλά αντί για φουντούκια έβαλα καβουρντισμένο αμύγδαλο με τη φλούδα, χοντροκομμένο στο multi. ΤΡΟΜΕΡΗ!!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 22-5-08  
    Λοιπον , διαβαστε τι εκανα-κατα λαθος- και μου βγηκε κατι θεικο!!Εκανα το γλασσο πιο αραιο γιατι δεν ειχα κρεμα γαλακτος και εβαλα γαλα , και επισης η κουβερτουρα ηταν λιγη , και ηρθε και το ρουφηξε σαν να ηταν σιροπι το...υποτιθεμενο γλασσο....και εγινε....ο,τι πιο σοκολατενιο εχω φτιαξει ποτε!!!Πριν τελειωσει μου ζητανε να τους φτιαξω κι αλλο!!!
    #
    Σχόλιο από linaaaap, 14-8-08  
    Εγώ αντί για φουντούκια έβαλα θρυμματισμένα πτι-μπερ και αντί για γλάσο συνόδευσα με σαντιγί.
    Πάντως είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχω φάει. Τέλειο!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 22-8-08  
    ...κατά τύχη είδα τη συνταγή κ αποφάσισα να την φτιάξω....αποτέλεσμα φα-ντα-στι-κήήή...τώρα μου ζητάνε τη συνταγή ακόμη κ αυτοί που δεν τη δοκίμασαν απλώς άκουσαν σχόλια από τυχερούς που τη γεύτηκαν....γειά στα χέρια σου λοιπόν!!!!! κ ένα μεγάλο ευχαριστώ...
    υ.γ. ξέχασα να πάρω σοκολάτα γάλακτος κ έβαλα νουτέλα...κ θα συνεχίσω να βάζω αφού έγινε καταπληκτική!!!!
    #
    Σχόλιο από Moonflower, 23-8-08  
    γεια σας κι απο μενα.απλα 8εσπεσια συνταγη...ακυρωσα την διαιτα εξαιτιας της!!εκανα μια μικρη προσθηκη και μου βγηκε πιο νοστιμη απο την πρωτη φορα. προσθεσα λιγο κονιακ και λιγη βανιλινη μεσα και εγινε πιο "μυρωδατη".οσον αφορα το ψυγειο εγω την βαζω και γινεται εξισου νοστιμη.την συνοδευω παντου και παντα με παγωτο για εξτρα θερμιδες!!!
    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 30-9-08  
    Τι άλλο να πεις γι' αυτό το γλυκό που δεν έχει ήδη ειπωθεί;;; Τα λόγια περισσεύουν όταν το λόγο παίρνουν τα κουτάλια.... Έβαλα τρία αβγά γιατί δεν είχα παραπάνω κι επειδή φοβήθηκα μη και δεν πήξει, προσέθεσα λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ. Αντικατέστησα το γλάσο με ganache creme και πασπάλισα από πάνω λίγα τριμένα φουντούκια που είχαν περισσέψει... Ήμουν η θεά της βραδιάς!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 19-10-08  
    Αρκετά καλή αλλά θα ήθελε λίγο σιρόπι ή κονιάκ.
    #
    Σχόλιο από balokat, 20-10-08  
    Πολύ καλή! Βέβαια θα προτιμούσα τη συγκεκριμένη σοκολατόπιτα χωρίς τα φουντούκια...Να είναι μόνο σοκολάτα!!!!!
    #
    Σχόλιο από voulap, 27-10-08  
    paidia pragmatika einai iperoxi i sintagi... tin eftaksa xtes to bradi kai o sintrofos mou ksetrelathike... mono pou stin dosologia tin allaksa ligaki, prosthesa 1 flitzani amigdala trimena, 1 sfinaki liker mastixas gia na spasei ligo i mirodia tou augou, 1 preza alati giati opos eipe k i Argiro prepei na bazoume se ola ta glika kai antikatestisa tin zaxari me meli... apla iperoxi... se euxaristo...
    #
    Σχόλιο από Μαρια25, 2-11-08  
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ.ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ.ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΒΑΛΤΕ ΓΑΓΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ansoo(sorry αν το εγραψα λαθος)ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΛΩΣΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ.
    #
    Σχόλιο από IOANNANATSIDOU, 4-11-08  
    ΤΕΛΕΙΑ.. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ. ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΒΑΛΑ 4 ΑΥΓΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ, ΛΙΓΟ ΛΙΚΕΡΑΚΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ 1/2 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΑ
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 15-11-08  
    TraGa σημερα την εκανα κι εγω και λεω ενα! ΟΝΕΙΡΟ,ΤΕΛΕΙΑ,ΝΟΣΤΗΜΟΤΑΤΗ,ΘΕΙΚΗ
    αλλα δεν ειχα φουντουκια και εβαλα μπισκοτα με αμυγδαλα θρυματισμενα και γινετε πανευκολα. Ευχαριστουμε!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 21-11-08  
    Χαλαρά 5 πηρουνάκια, αξίζει πολύ περισσότερα. Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι ότι έβαλα πούδρα από καρύδια αντί για φουντούκια. Ααααα και μια συμβουλή μην την κάνετε για να την πάτε πεσκέσι γιατι την πατήσατε. Εγώ έχω δεχτεί απο 4 διαφορετικά άτομα παρεγγελίες για να τους την φτιάξω, με βλέπω τον υπολοιπο που μας απομένει μέχρι τα Χριστούγεννα και με τις γιορτές που υπάρχουν να γινομαι μια σοκολατοπιτού. :)
    #
    Σχόλιο από Smaro, 21-11-08  
    είναι θεικη οι παραλαγές που έκανα είναι:
    αντί για φουντουκια έβαλα αμύγδαλα και έβαλα μαργαρίνη με γιαουρτι.
    #
    Σχόλιο από Titsi, 2-12-08  
    θεϊκή!!! Και για να μην κουράζεστε να αλέθετε τα φουντούκια, την έφτιαξα με σοκολάτα γάλακτος με κρέμα φουντουκιού. Τέλεια...
    #
    Σχόλιο από Ζουμερή Ντομάτα, 9-12-08  
    Απλά θεική!!!Συγχαρητήρια!!!Εγώμε την σειρά μου έβαλα στο μείγμα μόνο σοκολάτα γάλακτος και στο γλάσο κουβερτούρα γάλακτος που βρήκα στο Σ/Μ σε σταγόνες!!!Ήταν ειλικρινά ότι πιο σοκολασμένο δοκίμασα ποτέ!!!!Χίλια μπράβο και καλές γιορτές σε όλους μας!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-12-08  
    Δε θα πρωτοτυπήσω ΚΑΘΟΛΟΥ... Αν και πέρασε από 40 κύματα, ήταν όνειρο... Επειδή από πάνω έφτιαξα και ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι με πράσινη καρύδα, έχω να πω ότι η καρύδα της ταιριάζει τρέλα!!!! Να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
    #
    Σχόλιο από pkara, 29-12-08  
    θεικη......την δοκιμασα και χωρις γλασο και με 3 αυγα τη εφτιαξα...το κατι αλλο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    SOKOLATA
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της mistik
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της Valiazar
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της giwrgosgg
    διάφορα γλυκά
    Ένα βιβλίο 309 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1063 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ