Σωλήνες με σάλτσα ντομάτας
Εξαιρετικά σαν ορεκτικό αλλά και σαν δεύτερο πιάτο.Μία παραλλαγή για να απολαύσετε αυτό το θαλασσινό, χρησιμοποιώντας ίσως εκείνους από τους σωλήνες που έχουν σπάσει κατά το άνοιγμα και δεν χρησιμοποιήσατε σε κάποια άλλη συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κρασάκι ? Κάποιο λευκό και ξηρό. Τους αξίζει κάποιο καλό.
Υλικά
-
20 σωλήνες
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (περί τα 20 γρ.)
-
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο (περί τα 20 ml.)
-
1/2 κούπα πάστα ντομάτας (περί τα 120 ml.)
-
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε τηγάνι την πάστα της ντομάτας, μαζί με ψιλοτριμμένα τον μαϊντανό και το σκόρδο και ζεσταίνουμε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και σφίξει λίγο η σάλτσα. Την κρατάμε ζεστή έως το σερβίρισμα.
-
2
Πλένουμε καλά τους σωλήνες (βλ. οδηγίες) και τους ανοίγουμε. Εδώ δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη προσοχή, δεν μας πειράζει και να σπάσουν. Ίσα-ίσα, αυτή είναι συνταγή για να μη πάνε χαμένοι οι σπασμένοι σωλήνες που δεν χρησιμοποιήσαμε σε κάποια άλλη συνταγή. Έτσι κι αλλιώς θα αφαιρέσουμε τα κελύφη στη συνέχεια.
-
3
Τους βράζουμε σε ατμό για 5 μόνο λεπτά
-
4
Αφαιρούμε τα κελύφη.
-
5
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι μας, Προσθέτουμε το ψωμί και το τοστάρουμε για λίγα λεπτά.
-
6
Ρίχνουμε και το κρέας από τους σωλήνες και σοτάρουμε γρήγορα. Με το γρήγορο σοτάρισμα αποφεύγουμε να σκληρύνουν και να γίνουν ελαστικοί.
-
7
Στα πιάτα σερβιρίσματος βάζουμε πρώτα, στον πάτο τους, μία στρώση σάλτσας ντομάτας και από επάνω τοποθετούμε τους σωλήνες.
-
8
Τους σερβίρουμε πολύ ζεστούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)