κύρια φωτογραφία συνταγής Σωλήνες με σάλτσα ντομάτας
ggr
ggr @george
Athens

Εξαιρετικά σαν ορεκτικό αλλά και σαν δεύτερο πιάτο.Μία παραλλαγή για να απολαύσετε αυτό το θαλασσινό, χρησιμοποιώντας ίσως εκείνους από τους σωλήνες που έχουν σπάσει κατά το άνοιγμα και δεν χρησιμοποιήσατε σε κάποια άλλη συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κρασάκι ? Κάποιο λευκό και ξηρό. Τους αξίζει κάποιο καλό. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 20 σωλήνες
  2. 1 σκελίδα σκόρδο
  3. 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (περί τα 20 γρ.)
  4. 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο (περί τα 20 ml.)
  5. 1/2 κούπα πάστα ντομάτας (περί τα 120 ml.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε τηγάνι την πάστα της ντομάτας, μαζί με ψιλοτριμμένα τον μαϊντανό και το σκόρδο και ζεσταίνουμε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και σφίξει λίγο η σάλτσα. Την κρατάμε ζεστή έως το σερβίρισμα.

  2. 2

    Πλένουμε καλά τους σωλήνες (βλ. οδηγίες) και τους ανοίγουμε. Εδώ δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη προσοχή, δεν μας πειράζει και να σπάσουν. Ίσα-ίσα, αυτή είναι συνταγή για να μη πάνε χαμένοι οι σπασμένοι σωλήνες που δεν χρησιμοποιήσαμε σε κάποια άλλη συνταγή. Έτσι κι αλλιώς θα αφαιρέσουμε τα κελύφη στη συνέχεια.

  3. 3

    Τους βράζουμε σε ατμό για 5 μόνο λεπτά

  4. 4

    Αφαιρούμε τα κελύφη.

  5. 5

    Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι μας, Προσθέτουμε το ψωμί και το τοστάρουμε για λίγα λεπτά.

  6. 6

    Ρίχνουμε και το κρέας από τους σωλήνες και σοτάρουμε γρήγορα. Με το γρήγορο σοτάρισμα αποφεύγουμε να σκληρύνουν και να γίνουν ελαστικοί.

  7. 7

    Στα πιάτα σερβιρίσματος βάζουμε πρώτα, στον πάτο τους, μία στρώση σάλτσας ντομάτας και από επάνω τοποθετούμε τους σωλήνες.

  8. 8

    Τους σερβίρουμε πολύ ζεστούς.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

golfo
golfo @cook_8452627
εγω δικαιουμαι να βαλω 5 πηρουνακια στη συνταγη σου ,οχι μονο γιατι τους μαγειρευαμε απο τον καιρο που ζουσε ο παπους μου που ηταν και πρωτος ψαρας,αλλα και γιατι εχουμε βγαλει τοσους σωληνες ,αμετρητους!!!!!!!!\nη σωληνοβεργα ετοιμη ειναι και βουρ για σωληνες με μακαροτσινια ετσι τις φτιαχνανε οι παλιοι Πρεβεζιανοι.\nευχαριστω

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens