Σολομός λεμονάτος στον φούρνο
Φρέσκος σολομός λεμονάτος με πατατούλες αρωματισμένες με δεντρολίβανο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ζουμάκι του σολομού μπορούμε να το δέσουμε στο τέλος με λίγο αλευράκι και να γίνει μία ωραία σαλτσούλα!
Υλικά
-
4 φιλέτα φρέσκο σολωμό
-
1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
-
4 κουταλιές σκόνη μουστάρδας
-
1 λεμόνι, τον χυμό του
-
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
-
1 κουταλάκι κρεμμύδι μπαχαρικό
-
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
-
λίγες τριχίτσες σαφράν
-
αλατάκι-πιπεράκι
-
φιλέτα νεράκι όσο να φτάσει το ζουμάκι να μισοσκεπάζει τα
-
Για τις πατατούλες
-
4 μεγάλες πατάτες
-
2 κουταλιές μουστάρδα σκόνη
-
λίγο κρασάκι λευκό
-
λίγη ρίγανη
-
1 λεμόνι τον χυμό του
-
1 κύβο λαχανικών
-
3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
-
100 γρ. βούτυρο
-
0.5 φλυτζάνι σπορέλαιο
-
αλάτι-πιπέρι
-
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα πυρεξάκι ρίχνω όλα μου τα υλικά και ψήνω τον σολωμό για περίπου μισή ώρα στους 180 στον αέρα.
-
2
Φτιάχνω τις πατατούλες. Κόβω τις πατάτες μου μικρά κυβάκια, τις ρίχνω σε ένα πυρέξ μαζί με όλα τα υλικά μου και από πάνω τοποθετώ τα κλωναράκια του δεντρολίβανου. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το δεντρολίβανο και ψήνω μέχρι να ροδοκοκκινίσουν!
Σχόλια (20)