Σολομός μαριναρισμένος ψητός
Η απόδειξη ότι το νόστιμο δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα και πολύπλοκο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Μίμας Καρβούνη.Ο άνιθος εμένα δε μου αρέσει κι έτσι δεν έβαλα καθόλου.Επίσης δεν είχα χρόνο για 4 ώρες μαρινάρισμα και το'κανα κάπου δύο ή και λιγότερο.Ήταν μια χαρά.
Υλικά
-
4 φιλέτα σολομού (200-220 γρ.το καθένα)
-
2-3 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
-
1 κ.γ. αλάτι χοντρό
-
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένοι κόκκοι μαυροπίπερου
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
Για τη σάλτσα μουστάρδας
-
1 κ.σ. λάδι
-
1 κ.γ. μουστάρδα
-
1 κ.σ. άσπρο κρασόξυδο
-
λίγη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε δύο φιλέτα σολομού με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω σε σκεύος μη μεταλλικό.
-
2
Πασπαλίζετε με τον άνιθο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
-
3
Σκεπάζετε με τα άλλα δύο φιλέτα με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω-σαν να τα "καπακώνουμε".
-
4
Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και μετά με αλουμινόχαρτο.
-
5
Ακουμπάτε με βαρύ σκεύος και πιέζετε.
-
6
Αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες γυρίζοντάς τα μια φορά και αλείφοντάς τα με τους χυμούς τους.
-
7
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και κόβετε το κάθε φιλέτο σε δυο φέτες.
-
8
Προθερμαίνετε το γκριλ στους 180 C.
-
9
Ψήνετε σε σχάρα 8-10΄ γυρίζοντάς το μια φορά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να μείνει τρυφερό στο κέντρο.
-
10
Σε μπωλ χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε.
-
11
Συνοδεύεται με σαλάτα εποχής ή ζεματισμένα λαχανικά.
Σχόλια (5)