Σολομός μαριναρισμένος ψητός

tahitian
tahitian @artist_ea
Koμοτηνή

Η απόδειξη ότι το νόστιμο δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα και πολύπλοκο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Μίμας Καρβούνη.Ο άνιθος εμένα δε μου αρέσει κι έτσι δεν έβαλα καθόλου.Επίσης δεν είχα χρόνο για 4 ώρες μαρινάρισμα και το'κανα κάπου δύο ή και λιγότερο.Ήταν μια χαρά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
4 άτομα
  1. 4 φιλέτα σολομού (200-220 γρ.το καθένα)
  2. 2-3 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
  3. 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  4. 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένοι κόκκοι μαυροπίπερου
  5. 2 κ.σ. ζάχαρη
  6. Για τη σάλτσα μουστάρδας
  7. 1 κ.σ. λάδι
  8. 1 κ.σ. άσπρο κρασόξυδο
  9. λίγη ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε δύο φιλέτα σολομού με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω σε σκεύος μη μεταλλικό.

  2. 2

    Πασπαλίζετε με τον άνιθο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.

  3. 3

    Σκεπάζετε με τα άλλα δύο φιλέτα με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω-σαν να τα "καπακώνουμε".

  4. 4

    Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και μετά με αλουμινόχαρτο.

  5. 5

    Ακουμπάτε με βαρύ σκεύος και πιέζετε.

  6. 6

    Αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες γυρίζοντάς τα μια φορά και αλείφοντάς τα με τους χυμούς τους.

  7. 7

    Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και κόβετε το κάθε φιλέτο σε δυο φέτες.

  8. 8

    Προθερμαίνετε το γκριλ στους 180 C.

  9. 9

    Ψήνετε σε σχάρα 8-10΄ γυρίζοντάς το μια φορά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να μείνει τρυφερό στο κέντρο.

  10. 10

    Σε μπωλ χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε.

  11. 11

    Συνοδεύεται με σαλάτα εποχής ή ζεματισμένα λαχανικά.

Αντιδράσεις

Από

tahitian
tahitian @artist_ea
στις
Koμοτηνή
Η μαγεία της ανακάλυψης νέων συνταγών με συναρπάζει!Το ταξίδι στις γεύσεις είναι μοναδική εμπειρία!Προσδεθείτε να το απολαύσουμε! Instagram : https://www.instagram.com/artist.ea_/?next=%2Feaartist%2F&hl=el ή απλά artist. ea
Δες περισσότερα