Σολωμός με λαχανικά στο φούρνο
Ακόμη κι αν δεν σας αρέσει ο σολωμός νομίζω πως αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται ωραία και με ρυζάκι αν θέλετε και κάτι άλλο εκτός απ' τα λαχανικά και φυσικά με ένα ωραίο λευκό κρασί! Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού σκουπίσω τα μανιτάρια μ' ένα πανάκι, τα κόβω σε φέτες.
-
2
Καθαρίζω τα καρότα και τα κόβω κι αυτά σε ροδέλες.
-
3
Το ίδιο και τα πράσσα.
-
4
Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και σωτάρω τα λαχανικά μου.
-
5
Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτω το λευκό κρασί και λίγο χυμό λεμονιού.
-
6
Το αφήνω για 2-3 λεπτά και σβήνω την φωτιά.(Δεν χρειάζεται να εξατμιστεί όλο το ζουμάκι, καλό είναι να μείνει λίγο στην κατσαρόλα).
-
7
Πλένω τις φέτες του σολωμού, και κόβω αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
-
8
Βάζω πρώτα το αλουμινόχαρτο και από πάνω την λαδόκολλα (θα κάνουμε πουγκί) βάζω πρώτα τα λαχανικά και από πάνω τον σολωμό αφού τον αλατοπιπερώσω λίγο.
-
9
Περιχύνω με το ζουμάκι που έμεινε από τα λαχανικά. Κλείνω το πουγκί μου και ψήνω στους 180'-200' αέρα για περίπου 30-40 λεπτά (θα το δείτε κιόλας να έχουν μαλακώσει και τα καρότα και να έχει ψηθεί το ψάρι μας).
Σχόλια