Σολωμός με λαχανικά στο φούρνο

evid., 25.02.14

Περιγραφή

Ακόμη κι αν δεν σας αρέσει ο σολωμός νομίζω πως αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη!!

Σολωμός με λαχανικά στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φέτες σολωμού
  • 500 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα (γίνεται και με κονσέρβα)
  • 3-4 καρότα μέτρια
  • περίπου 400 γραμμ. πράσα
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού σκουπίσω τα μανιτάρια μ' ένα πανάκι, τα κόβω σε φέτες.
  2. Καθαρίζω τα καρότα και τα κόβω κι αυτά σε ροδέλες.
  3. Το ίδιο και τα πράσσα.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και σωτάρω τα λαχανικά μου.
  5. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτω το λευκό κρασί και λίγο χυμό λεμονιού.
  6. Το αφήνω για 2-3 λεπτά και σβήνω την φωτιά.( Δεν χρειάζεται να εξατμιστεί όλο το ζουμάκι, καλό είναι να μείνει λίγο στην κατσαρόλα).
  7. Πλένω τις φέτες του σολωμού, και κόβω αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
  8. Βάζω πρώτα το αλουμινόχαρτο και από πάνω την λαδόκολλα (θα κάνουμε πουγκί) βάζω πρώτα τα λαχανικά και από πάνω τον σολωμό αφού τον αλατοπιπερώσω λίγο.
  9. Περιχύνω με το ζουμάκι που έμεινε από τα λαχανικά. Κλείνω το πουγκί μου και ψήνω στους 180'-200' αέρα για περίπου 30-40 λεπτά (θα το δείτε κιόλας να έχουν μαλακώσει και τα καρότα και να έχει ψηθεί το ψάρι μας).

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται ωραία και με ρυζάκι αν θέλετε και κάτι άλλο εκτός απ' τα λαχανικά και φυσικά με ένα ωραίο λευκό κρασί! Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...