Σολωμός με λαχανικά στο φούρνο

evid.
evid. @cook_8485956
,ellada

Ακόμη κι αν δεν σας αρέσει ο σολωμός νομίζω πως αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται ωραία και με ρυζάκι αν θέλετε και κάτι άλλο εκτός απ' τα λαχανικά και φυσικά με ένα ωραίο λευκό κρασί! Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 2 φέτες σολωμού
  2. 500 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα (γίνεται και με κονσέρβα)
  3. 3-4 καρότα μέτρια
  4. περίπου 400 γραμμ. πράσα
  5. 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  6. ελαιόλαδο
  7. χυμό λεμονιού
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού σκουπίσω τα μανιτάρια μ' ένα πανάκι, τα κόβω σε φέτες.

  2. 2

    Καθαρίζω τα καρότα και τα κόβω κι αυτά σε ροδέλες.

  3. 3

    Το ίδιο και τα πράσσα.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και σωτάρω τα λαχανικά μου.

  5. 5

    Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτω το λευκό κρασί και λίγο χυμό λεμονιού.

  6. 6

    Το αφήνω για 2-3 λεπτά και σβήνω την φωτιά.(Δεν χρειάζεται να εξατμιστεί όλο το ζουμάκι, καλό είναι να μείνει λίγο στην κατσαρόλα).

  7. 7

    Πλένω τις φέτες του σολωμού, και κόβω αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.

  8. 8

    Βάζω πρώτα το αλουμινόχαρτο και από πάνω την λαδόκολλα (θα κάνουμε πουγκί) βάζω πρώτα τα λαχανικά και από πάνω τον σολωμό αφού τον αλατοπιπερώσω λίγο.

  9. 9

    Περιχύνω με το ζουμάκι που έμεινε από τα λαχανικά. Κλείνω το πουγκί μου και ψήνω στους 180'-200' αέρα για περίπου 30-40 λεπτά (θα το δείτε κιόλας να έχουν μαλακώσει και τα καρότα και να έχει ψηθεί το ψάρι μας).

Αντιδράσεις

Από

evid.
evid. @cook_8485956
στις
,ellada
Γειά σε όλους και όλες!! Με λένε Εύη,είμαι 27 ετών,ζώ στην όμορφη θεσσαλονίκη και εδώ και 4 μήνες είμαι παντρεμένη) Είμαι καθηγήτρια γερμανικών αλλά ασχολούμαι και με την ονυχοπλαστική! Λατρεύω την μαγειρική αλλά και την ζαχαροπλαστική! Καλά μας μαγειρέματα λοιπόν!!
Δες περισσότερα