κύρια φωτογραφία συνταγής Σολομός με μανιτάρια

Σολομός με μανιτάρια

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα γευστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε το ψάρι αφού το περάσουμε από το τηγάνι να το ψήσουμε μετά στο γκριλ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. Σολομό φιλέτο περίπου 1,5 κιλό, κομμένο στα 4
  2. Αρκετά μανιτάρια σε φετάκια (κονσέρβα ή άσπρα μανιτάρια)
  3. 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/μένα
  4. 3/4 της κούπας άσπρο κρασί
  5. 1 κ.σ. μουστάρδα (προτιμήστε Dijon)
  6. 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  7. Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
  8. 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  9. Αλάτι, πιπέρι (με μέτρο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το ψάρι και το περνάμε σε καυτό τηγάνι να σοταριστεί ελαφρά στο λιπος του και από τις 2 πλευρές.

  2. 2

    Αφαιρούμε και κρατάμε το ψάρι ζεστό.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια να μαραθούν.

  4. 4

    Βάζουμε τη μουστάρδα και σβήνουμε με το κρασί.

  5. 5

    Προσθέτουμε το λεμόνι, το βούτυρο ή λάδι και μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά μας.

  6. 6

    Προσθέτουμε το ψάρι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά.

  7. 7

    Μπορεί να χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος λίγο νεράκι.

  8. 8

    Το σερβίρουμε με πατάτες στον ατμό ή και με ρύζι.

Αντιδράσεις

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ