κύρια φωτογραφία συνταγής Σολομός με μέλι, ρόκα και φασόλια

Σολομός με μέλι, ρόκα και φασόλια

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ada_gia_pada
ada_gia_pada @ada_gia_pada
,ΕΛΛΑΔΑ

Μη σας φοβίζει ο συνδιασμός.. Είναι υγιεινό και πολύ νόστιμο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  2. 2 κ.σ. μέλι
  3. 2 κ.σ. μουστάρδα χωριάτικη
  4. 200 γρ. φασόλια μέτρια, βρασμένα και στραγγισμένα (ή κονσέρβας)
  5. 100 γρ. ρόκα χοντροκομμένη
  6. Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  7. 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  8. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι με τη μουστάρδα, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

  2. 2

    Προσθέτουμε στο μπολ τα φιλέτα του σολομού και τον μαρινάρουμε για μερικά λεπτά.

  3. 3

    Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3’-4’.

  4. 4

    Προσθέτουμε και τα φασόλια και όταν ζεσταθούν ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και λίγο αλατοπίπερο.

  5. 5

    Αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τη ρόκα. Ψήνουμε τα φιλέτα του σολομού στο γκριλ για 10’-11’ (δε χρειάζεται να τα γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά).

  6. 6

    Σερβίρουμε το σολομό ζεστό, συνοδεύοντας με τα φασόλια και τη ρόκα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ada_gia_pada
ada_gia_pada @ada_gia_pada
στις
,ΕΛΛΑΔΑ