Σολομός με πατάτες στον φούρνο

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
salezucchero, 10.02.10

Περιγραφή

Ένα εύκολο φαγητό στον φούρνο με ψάρι σολωμό... πλούσιο σε λιπαρά ωμέγα!

Σολομός με πατάτες στον φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 κομμάτια σολωμό
  • καθαρισμένες πατάτες φούρνου
  • αλάτι
  • πιπέρι κόκκινο γλυκό και μαύρο
  • ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο pummaro
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • λάδι
  • νερό
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα ταψί του φούρνου σας κόψτε τις πατάτες όπως συνηθίζετε
  2. Kόψτε με το μαχαίρι το σκόρδο σε μικρά κομματάκια πάνω από τις πατάτες
  3. Πασπαλίστε με το αλάτι, τα πιπέρια, την ρίγανη
  4. Ρίξτε από λίγο το pummaro γύρω γύρω από τις πατάτες, λάδι και τα κομμάτια σολωμού
  5. Ανακατέψτε με τα χέρια σας να ενωθούν τα υλικά
  6. Σκορπίστε τα φυλλαράκια δάφνης
  7. Βάλτε νεράκι για να έχει υγρά να μην καεί
  8. Ψήστε στους 200 μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του και να γίνει.. είναι μούρλια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα ψάρια φιλέτα καθώς και με κρέας..

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Ο σολωμός περιέχει ω-3 λιπαρά οξεά που προσφέρουν καρδιοπροστατευτική δράση στα αγγεία καθώς ενισχύουν την ελαστικότητά τους και μειώνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 8-3-11  
    #
    Σχόλιο από laracroft, 3-9-11  
    Την εκανα με φρεσκια ντοματα τη συνταγή! Πολυ νοστιμη (αφου εφαγε κ ο πατερας μου χωρις να γκρινιαξει)! Μονο ξεχασα τις πατατες....οποτε περισσεψε ζουμακι που το χρησιμοποιησα για σαλτσα με μακαρονια την αλλη μερα. Παντως πιστευω οτι ο σολωμος θα γινεται πιο γρηγορα απο τις πατατες.
    #
    Σχόλιο από eemmag, 6-11-11  
    τελειο φαγητο και πολυ ελαφρι!!!!μου αρεσε πολυ :)
    #
    Σχόλιο από nirma, 13-11-11  
    Υπέροχο φαγητάκι!!!! Το φτιάχνω με φρέσκια ντομάτα και λιγότερο σκόρδο και τα παιδια τρελαίνονται!!!!!! Τον Σολωμό τον βάζω περίπου είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Ευχαριστούμε salezucchero!!!!
    #
    Σχόλιο από salezucchero, 14-11-11  
    ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια..!
    μπορείτε αντί για pummaro, να βάλετε λίγο πελτέ ντομάτας.Ο πελτές και γενικά η επεξεργασμένη ντομάτα, έχει 4 φορές μεγαλύτερη ποσότητα λυκοπενίου απ'ότι η φρέσκια ντομάτα.
    #
    Σχόλιο από Rosie, 15-11-11  
    Να ρωτήσω: Μέχρι να γίνουν οι πατάτες, δεν θα έχει στεγνώσει τελείως από τους χυμούς του ο σολωμός ή οποιοδήποτε άλλο ψάρι;
    Μήπως θα ήταν καλύτερα το ψάρι να μπει όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες;
    #
    Σχόλιο από salezucchero, 15-11-11  
    αν έχεις αρκετά υγρά δεν έχεις φόβο.
    αν το βάλεις κλειστό σε γάστρα ακόμα καλύτερα..κοίτα,θα βγει λίγο ξεροψημένο από πάνω σαν κρέας,εμένα μου αρέσει έτσι κιόλας τώρα αν δεν σου αρέσει και το θες μαλακό τελείως βάλτο λίγο πριν μελώσουν οι πατάτες..
    #
    Σχόλιο από sofakix, 17-4-13  
    Πεντανόστιμο!!!!

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 8-3-11  
    #
    Σχόλιο από laracroft, 3-9-11  
    Την εκανα με φρεσκια ντοματα τη συνταγή! Πολυ νοστιμη (αφου εφαγε κ ο πατερας μου χωρις να γκρινιαξει)! Μονο ξεχασα τις πατατες....οποτε περισσεψε ζουμακι που το χρησιμοποιησα για σαλτσα με μακαρονια την αλλη μερα. Παντως πιστευω οτι ο σολωμος θα γινεται πιο γρηγορα απο τις πατατες.
    #
    Σχόλιο από eemmag, 6-11-11  
    τελειο φαγητο και πολυ ελαφρι!!!!μου αρεσε πολυ :)
    #
    Σχόλιο από nirma, 13-11-11  
    Υπέροχο φαγητάκι!!!! Το φτιάχνω με φρέσκια ντομάτα και λιγότερο σκόρδο και τα παιδια τρελαίνονται!!!!!! Τον Σολωμό τον βάζω περίπου είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Ευχαριστούμε salezucchero!!!!
    #
    Σχόλιο από salezucchero, 14-11-11  
    ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια..!
    μπορείτε αντί για pummaro, να βάλετε λίγο πελτέ ντομάτας.Ο πελτές και γενικά η επεξεργασμένη ντομάτα, έχει 4 φορές μεγαλύτερη ποσότητα λυκοπενίου απ'ότι η φρέσκια ντομάτα.
    #
    Σχόλιο από Rosie, 15-11-11  
    Να ρωτήσω: Μέχρι να γίνουν οι πατάτες, δεν θα έχει στεγνώσει τελείως από τους χυμούς του ο σολωμός ή οποιοδήποτε άλλο ψάρι;
    Μήπως θα ήταν καλύτερα το ψάρι να μπει όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες;
    #
    Σχόλιο από salezucchero, 15-11-11  
    αν έχεις αρκετά υγρά δεν έχεις φόβο.
    αν το βάλεις κλειστό σε γάστρα ακόμα καλύτερα..κοίτα,θα βγει λίγο ξεροψημένο από πάνω σαν κρέας,εμένα μου αρέσει έτσι κιόλας τώρα αν δεν σου αρέσει και το θες μαλακό τελείως βάλτο λίγο πριν μελώσουν οι πατάτες..
    #
    Σχόλιο από sofakix, 17-4-13  
    Πεντανόστιμο!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψάρια - Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    psaria
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64