Σολομός με πορτοκάλι - λεμόνι

Bαθμολογία: 4.7
       
 
30 ψήφοι
ΚΑΡΜΕΝ, 04.03.09

Περιγραφή

Ελαφριά φρουτένια συνταγή!!!
Σολομός με πορτοκάλι - λεμόνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 3 πορτοκάλια, το χυμό τους
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 2 κουταλιές σκόνη μουστάρδας
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλατάκι - πιπεράκι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Μουστάρδα
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα φιλέτα μας σε ένα πυρέξ και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ρίχνουμε τους χυμούς απο το πορτοκάλι και το λεμόνι μαζί με την σκόνη μουστάρδας.
  3. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά περίπου, γυριζοντάς τα μία φορά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ώρα ψησίματος είναι ανάλογα με τα γούστα μας. Ο σολομός δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνει. Συνοδεύεται τέλεια με ριζότο σαφράν.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Ο σολωμός περιέχει ω-3 λιπαρά οξεά που προσφέρουν καρδιοπροστατευτική δράση στα αγγεία καθώς ενισχύουν την ελαστικότητά τους και μειώνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Στη συγκεκριμένη συνταγή, υπάρχουν επιπλέον αντιοξειδωτικά με τη μορφή βιταμίνης C από τα εσπεριδοειδή

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elenaithaca, 13-3-09  
    Einai pragmatika polu wraios etsi o solomos !Egw anti gia lemoni -portokali vazw laim kai malista to kanw marinada me ligo ladi,alati,piperi.To afhnw 6 wres psigeio kai vazw mia feta laim panw se kathe fileto kathws kai ligo anhthos me frasko kremmydaki.Dokimaste to kai etsi!Einai teleio....
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 14-3-09  
    #
    Σχόλιο από annakonda, 12-4-09  
    Είναι πραγματικά υπέροχο πιάτο με πολύ φίνα γεύση!
    #
    Σχόλιο από common, 11-5-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Μπορεί να γίνει και με ακόμα λιγότερο λάδι χωρίς να χάσει καθόλου σε γεύση. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι έτσι κι αλλιώς. Απλά λαδώστε ή βουτυρώστε το πυρέξ για να μην κολλήσει και μην βάλετε άλλο λάδι. Έτσι το έφτιαξα σήμερα και έγινε εξαιρετικό. Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 24-5-09  
    Γίνεται επίσης πολύ ωραίος τυλιγμένος σε λαδόκολλα με τριμμένο κρεμμυδάκι,καροτάκι κολοκυθάκι,και ότι άλλο λαχανικό θέλουμε..
    #
    Σχόλιο από charala23, 12-6-09  
    θα συμφωνήσω και εγώ με τον/την common δεν χρειάζεται ιδιαίτερο λάδι γιατί είναι αρκετά λιπαρό ψάρι...κατεβάζει αρκετό λίπος κατά το ψήσιμο οπότε δεν κολλάει στο ταψι/πυρέξ
    #
    Σχόλιο από gina77, 3-3-10  
    Έχω δοκιμάσει το σολωμό με διάφορες παραλλαγές αλλά δεν είχα καταφέρει να τον συμπαθήσω ποτέ. Εχτες έφτιαξα τη συνταγή σου και μπορώ να πω ότι επιτέλους μου άρεσε ο σολωμός!! Εκανα βέβαια κάποιες παραλλαγές. Δεν έβαλα καθόλου λάδι, ξέχασα τη μουστάρδα(!!) και από πάνω έριξα λίγο θυμάρι. Τον άφησα να πιει όλα τα υγρά. Ηταν πολύ καλός.
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 3-3-10  
    Την έχω φτιάξει τόσοες φορές την συνταγή και έχω ξεχάσει να δώσω τα πιρουνάκια. Γίνεται νόστιμος. Κάνω και λαχανικά στον ατμό για να συνοδεύσω τον σολωμό και ρίχνω την σάλτσα πορτοκαλιού απο πάνω
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 24-4-10  
    #
    Σχόλιο από NEOKLIS, 22-5-10  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ
    #
    Σχόλιο από Sosita, 21-7-10  
    #
    Σχόλιο από maria10, 17-11-10  
    ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΨΑΡΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ..
    #
    Σχόλιο από evita_v, 3-12-10  
    Δεν έχω φάει πιο νόστιμο Σολωμό! Πραγματικά εξαιρετικός! Εγώ τον συνόδεψα με τις πατατούλες απο την συνταγή σου αυτή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/solomos-lemonatos-ston-fourno.html , κι έτσι συνδύασα δυο υπέροχες συνταγές που είχαν ενα εξίσου υπέροχο αποτέλεσμα!
    #
    Σχόλιο από mele, 11-5-11  
    Νόστιμη συνταγή, ο άντρας μου τρελάθηκε, εμένα μου άρεσε αρκετα! Πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από crista, 30-7-11  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 25-2-12  
    Ωραίες γεύσεις που δένουν μεταξύ τους πολύ!!μπράβο ΚΑΡΜΕΝ!!!
    #
    Σχόλιο από stives2012, 15-9-12  
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 15-10-12  
    Πολύ ωραίο φαγητό. Έβαλα κανονική μουστάρδα και όχι σκόνη και δεν έβαλα καθόλου λάδι. Αυτό το φαγητό πραγματικά δεν το χρειάζεται, το ψάρι βγάζει από μόνο του αρκετό.
    #
    Σχόλιο από Italia1, 2-12-12  
    #
    Σχόλιο από somi085, 2-3-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 14-3-09  
    #
    Σχόλιο από annakonda, 12-4-09  
    Είναι πραγματικά υπέροχο πιάτο με πολύ φίνα γεύση!
    #
    Σχόλιο από charala23, 12-6-09  
    θα συμφωνήσω και εγώ με τον/την common δεν χρειάζεται ιδιαίτερο λάδι γιατί είναι αρκετά λιπαρό ψάρι...κατεβάζει αρκετό λίπος κατά το ψήσιμο οπότε δεν κολλάει στο ταψι/πυρέξ
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 3-3-10  
    Την έχω φτιάξει τόσοες φορές την συνταγή και έχω ξεχάσει να δώσω τα πιρουνάκια. Γίνεται νόστιμος. Κάνω και λαχανικά στον ατμό για να συνοδεύσω τον σολωμό και ρίχνω την σάλτσα πορτοκαλιού απο πάνω
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 24-4-10  
    #
    Σχόλιο από NEOKLIS, 22-5-10  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ
    #
    Σχόλιο από Sosita, 21-7-10  
    #
    Σχόλιο από maria10, 17-11-10  
    ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΨΑΡΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ..
    #
    Σχόλιο από mele, 11-5-11  
    Νόστιμη συνταγή, ο άντρας μου τρελάθηκε, εμένα μου άρεσε αρκετα! Πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από crista, 30-7-11  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 25-2-12  
    Ωραίες γεύσεις που δένουν μεταξύ τους πολύ!!μπράβο ΚΑΡΜΕΝ!!!
    #
    Σχόλιο από stives2012, 15-9-12  
    #
    Σχόλιο από Italia1, 2-12-12  
    #
    Σχόλιο από somi085, 2-3-13  
    #
    Σχόλιο από αχορταγη, 21-4-13  
    Πάρα πολύ ωραίο πιάτο, το έκανα σήμερα με πατάτες στο φούρνο. Θα το δοκιμάσω και με λάιμ που αναφέρει η φίλη πιο πάνω.
    #
    Σχόλιο από sue_tzukaki, 25-6-13  
    Γράφτηκα μόνο και μόνο για να σου πω πόσο ωραία ήταν η συνταγή σου. Και στο λέει άνθρωπος που μυρίζει ψάρι και τρέχει μακριά. Το πορτοκάλι διώχνει όλη την μυρωδιά και μένει μόνο μια ελαφριά καλοκαιρινή γεύση. Το έκανα χωρίς λάδι και το συνόδευσα με νερόβραστο basmati και ήταν υπέροχο. Σε ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από elenamkr, 12-8-13  
    Ο ΣΟΛΟΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΤΣΙ!!!! ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΟΥΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛ΄ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ "ΚΑΤΕΒΑΣΕ" ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΙΠΑΡΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΛΙΠΟΣ (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ). ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ!!!!
    #
    Σχόλιο από katsikchula, 12-8-13  
    #
    Σχόλιο από argyce, 1-9-13  
    #
    Σχόλιο από katerina_ko, 9-1-14  
    πολύ ωραία συνταγή!για συνοδευτικό τσιγάρισα σε αντικολλητικό με λίγο ελαιόλαδο χρωματιστές πιπεριές και φιλαδέλφια και μετά πρόσθεσα ήδη βρασμένες πένες...μιαμ μιαμ!πήγαινε υπέροχα πραγματικά :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από elenaithaca, 13-3-09  
    Einai pragmatika polu wraios etsi o solomos !Egw anti gia lemoni -portokali vazw laim kai malista to kanw marinada me ligo ladi,alati,piperi.To afhnw 6 wres psigeio kai vazw mia feta laim panw se kathe fileto kathws kai ligo anhthos me frasko kremmydaki.Dokimaste to kai etsi!Einai teleio....
    #
    Σχόλιο από common, 11-5-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Μπορεί να γίνει και με ακόμα λιγότερο λάδι χωρίς να χάσει καθόλου σε γεύση. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι έτσι κι αλλιώς. Απλά λαδώστε ή βουτυρώστε το πυρέξ για να μην κολλήσει και μην βάλετε άλλο λάδι. Έτσι το έφτιαξα σήμερα και έγινε εξαιρετικό. Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 24-5-09  
    Γίνεται επίσης πολύ ωραίος τυλιγμένος σε λαδόκολλα με τριμμένο κρεμμυδάκι,καροτάκι κολοκυθάκι,και ότι άλλο λαχανικό θέλουμε..
    #
    Σχόλιο από gina77, 3-3-10  
    Έχω δοκιμάσει το σολωμό με διάφορες παραλλαγές αλλά δεν είχα καταφέρει να τον συμπαθήσω ποτέ. Εχτες έφτιαξα τη συνταγή σου και μπορώ να πω ότι επιτέλους μου άρεσε ο σολωμός!! Εκανα βέβαια κάποιες παραλλαγές. Δεν έβαλα καθόλου λάδι, ξέχασα τη μουστάρδα(!!) και από πάνω έριξα λίγο θυμάρι. Τον άφησα να πιει όλα τα υγρά. Ηταν πολύ καλός.
    #
    Σχόλιο από evita_v, 3-12-10  
    Δεν έχω φάει πιο νόστιμο Σολωμό! Πραγματικά εξαιρετικός! Εγώ τον συνόδεψα με τις πατατούλες απο την συνταγή σου αυτή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/solomos-lemonatos-ston-fourno.html , κι έτσι συνδύασα δυο υπέροχες συνταγές που είχαν ενα εξίσου υπέροχο αποτέλεσμα!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 15-10-12  
    Πολύ ωραίο φαγητό. Έβαλα κανονική μουστάρδα και όχι σκόνη και δεν έβαλα καθόλου λάδι. Αυτό το φαγητό πραγματικά δεν το χρειάζεται, το ψάρι βγάζει από μόνο του αρκετό.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Ψαρια και θαλασσινα .....νοστιμα
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της irinaki pink
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της angel2010
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της haracorfu
    Φαγητά
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina_ko