Elenitaaa
Elenitaaa @cook_8493416
,

Λάτρης του σολομού και του ψαριού γενικότερα, έψαχνα μια συνταγή που να αναδεικνύει τη γεύση του και όχι να τη σκεπάζει, παράλληλα όμως να έχει και κάτι το ιδιαίτερο γευστικά και εμφανισιακά. Βρήκα αυτή στον Γαστρονόμο, τη λάτρεψα μόλις τη δοκίμασα, και τη μοιράζομαι μαζί σας. Συνταγή του 5λεπτου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τον Γαστρονόμο και πιο συγκεκριμένα της Εύης Βουτσινά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 4 φέτες σολομού ή ένα μεγάλο κομμάτι φιλέτο σολωμού
  2. 1 μάτσο άνηθο χοντροκομμένο (χωρίς τα σκληρά κοτσάνια)
  3. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  4. 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  5. 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. 90 ml ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να περιμένει.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί που ιδανικά θα πρέπει να χωράει τις φέτες ψαριού ακριβώς.

  3. 3

    Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού τον άνηθο, το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το κρασί. Βάζουμε από πάνω το ψάρι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και τζίντζερ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20'-25', μέχρι να γίνει και να χρυσίσει το ψάρι.

  4. 4

    Σερβίρουμε προσεκτικά χρησιμοποιώντας σπάτουλα, και παίρνοντας μαζί το ψάρι με το μείγμα του άνηθου.

Αντιδράσεις

Από

Elenitaaa
Elenitaaa @cook_8493416
στις
,