Eleni91
Eleni91 @cook_8502743
Ligourión, Argolis, Greece,

Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που την έφτιαξα ένα βράδυ που δεν ήθελα να φάω πάλι μακαρόνια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 άτομο
  1. 1-2 φιλέτα σολομού
  2. 50-60 γρ. μαρούλι πράσινο
  3. 50-60 γρ. μαρούλι μωβ
  4. 50-60 γρ. ρόκα
  5. 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  6. 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  7. 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ρίγανη
  11. θρούμπι (προαιρετικό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα φιλέτα στο φούρνο πασπαλισμένα με λίγο θρούμπι για επιπλέον άρωμα, στους 200 περίπου βαθμούς (ανάλογα πάντα με τον φούρνο, αν ο φούρνος είναι πολύ δυνατός τον βάζουμε γυρω στους 180 βαθμούς) και τα αφήνουμε να ψηθούν για είκοσι λεπτά περίπου.

  2. 2

    Στο μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν από το νερό σε ένα σουρωτήρι.

  3. 3

    Έπειτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το λεμόνι και το λάδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανκατεύουμε απαλά για να πάνε παντού.

  4. 4

    Βγάζουμε τον σολομό από τον φούρνο. Βάζουμε σε ένα πιάτο τον σολομο και τα λαχανικά και απο πάνω χύνουμε την σάλτσα.

  5. 5

    Καθόμαστε στο τραπέζι και καλή μας όρεξη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

chefin
chefin @cook_8502784
πολύ ωραία σως πάει με τη σαλάτα αλλά έχει έντονη τη γεύση της μουστάρδας κ μένα μου αρέσει περισσότερο το τζατζίκι με σολωμό αλλά αυτό είναι προσωπικό τέσσερα αστεράκια γιατί τα γούστα μου διαφέρουν

Από

Eleni91
Eleni91 @cook_8502743
στις
Ligourión, Argolis, Greece,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα