Σολομός στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα λεμονιού

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
6 ψήφοι
Eri75, 12.06.10

Περιγραφή

Αυτη η σάλτσα συνοδεύει τέλεια κάθε είδους ψάρι.
Σολομός στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα λεμονιού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουταλάκια γιαούρτι
  • Λίγο γάλα
  • Χυμός από λεμόνι
  • 1 μεγάλο φιλέτο σολομού
  • Αλάτι, πιπέρι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο, το τοποθετούμε σε ταψί με το δέρμα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) αντιστάσεις πάνω κάτω για 10 με 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου.
  2. Γυρίζουμε στο πάνω γκριλ για επιπλέον 5 λεπτά να κοκκινίσει λίγο και το σβήνουμε.
Για την σάλτσα:
  1. Ανακατεύουμε σε μπολάκι την μουστάρδα, το γιαούρτι, το γάλα και το λεμόνι.
  2. Αναλόγως αν την θέλουμε πιο αραιή ή πιο ξινή προσθέτουμε γάλα ή λεμόνι αντίστοιχα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ λάδι στο ταψί δεν βάζω, βάζω όμως το ψάρι σε χαρτί ψησίματος.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Ο σολωμός περιέχει ω-3 λιπαρά οξεά που προσφέρουν καρδιοπροστατευτική δράση στα αγγεία καθώς ενισχύουν την ελαστικότητά τους και μειώνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Συστήνεται η κατανάλωση τους 1-2 φορές την εβδομάδα, ειδικά στην παιδική ηλικία

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 14-6-10  
    ωραια φαινεται,αλλα ειναι σιγουρα για 4 ατομα;
    #
    Σχόλιο από Eri75, 14-6-10  
    Εξαρτάται το μέγεθος του φιλέτου.
    Εγώ με το συγκεκριμένο εβγαλα 4 χορταστικα κομμάτια. :)
    #
    Σχόλιο από anniokm, 15-6-10  
    Ερη καλησπέρα! Μόλις έφτιαξα τη συνταγούλα σου και μου άρεσε πολύ! Εγώ έψησα το σολομό με τη σαλτσούλα αυτή αλλά δεν έβαλα γάλα λόγω δίαιτας...! Σε ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Eri75, 15-6-10  
    Ευχαριστώ πολύ! <3
    #
    Σχόλιο από manolis83, 21-9-11  
    Ευχαριστώ πολύ! Ιδιαίτερα για την εύκολη και γρήγορη σαλτσούλα!
    #
    Σχόλιο από celest, 7-1-12  
    Απογείωσε τη γεύση του σολωμού! Πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή!Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 29-1-12  
    Φτιάχνω την συγκεκριμένη συνταγή κάθε φορά που φτιάχνω σολωμό. Άπαιχτη!!
    Εγω χρησιμοποιώ φιλέτο 400-500 γραμμάρια και βγάζω 2 μερίδες.
    Σήμερα αντί για γιαούρτι και γάλα χρησιμοποιήσα κεφίρ γάλα. Η σως βγήκε πολυ καλή αν και πιο ρευστή... προφανώς. Το συνιστώ να το δοκιμάσετε.
    #
    Σχόλιο από XARINIKI, 12-2-13  
    πραγματικα πολυ ωραια σαλτσα!! Μπραβο :)
    #
    Σχόλιο από smpezert, 12-3-13  
    Τέλειο! Πριν λίγο το έκανα κ βγήκε πολύ νόστιμο!! Δεν το περίμενα. Από δω και πέρα έτσι θα το κάνω!

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Eri75, 15-6-10  
    Ευχαριστώ πολύ! <3
    #
    Σχόλιο από manolis83, 21-9-11  
    Ευχαριστώ πολύ! Ιδιαίτερα για την εύκολη και γρήγορη σαλτσούλα!
    #
    Σχόλιο από celest, 7-1-12  
    Απογείωσε τη γεύση του σολωμού! Πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή!Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 29-1-12  
    Φτιάχνω την συγκεκριμένη συνταγή κάθε φορά που φτιάχνω σολωμό. Άπαιχτη!!
    Εγω χρησιμοποιώ φιλέτο 400-500 γραμμάρια και βγάζω 2 μερίδες.
    Σήμερα αντί για γιαούρτι και γάλα χρησιμοποιήσα κεφίρ γάλα. Η σως βγήκε πολυ καλή αν και πιο ρευστή... προφανώς. Το συνιστώ να το δοκιμάσετε.
    #
    Σχόλιο από XARINIKI, 12-2-13  
    πραγματικα πολυ ωραια σαλτσα!! Μπραβο :)
    #
    Σχόλιο από smpezert, 12-3-13  
    Τέλειο! Πριν λίγο το έκανα κ βγήκε πολύ νόστιμο!! Δεν το περίμενα. Από δω και πέρα έτσι θα το κάνω!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 14-6-10  
    ωραια φαινεται,αλλα ειναι σιγουρα για 4 ατομα;
    #
    Σχόλιο από Eri75, 14-6-10  
    Εξαρτάται το μέγεθος του φιλέτου.
    Εγώ με το συγκεκριμένο εβγαλα 4 χορταστικα κομμάτια. :)

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anniokm, 15-6-10  
    Ερη καλησπέρα! Μόλις έφτιαξα τη συνταγούλα σου και μου άρεσε πολύ! Εγώ έψησα το σολομό με τη σαλτσούλα αυτή αλλά δεν έβαλα γάλα λόγω δίαιτας...! Σε ευχαριστούμε πολύ!

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Συνταγές για κυρίως πιάτα
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της Stefbach11
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της ilkaterina
    θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της mkapage
    Ψάρια
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]