Σολομός στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα λεμονιού
Αυτη η σάλτσα συνοδεύει τέλεια κάθε είδους ψάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ λάδι στο ταψί δεν βάζω, βάζω όμως το ψάρι σε χαρτί ψησίματος.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο, το τοποθετούμε σε ταψί με το δέρμα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) αντιστάσεις πάνω κάτω για 10 με 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου.
-
2
Γυρίζουμε στο πάνω γκριλ για επιπλέον 5 λεπτά να κοκκινίσει λίγο και το σβήνουμε.
-
3
Ανακατεύουμε σε μπολάκι την μουστάρδα, το γιαούρτι, το γάλα και το λεμόνι.
-
4
Αναλόγως αν την θέλουμε πιο αραιή ή πιο ξινή προσθέτουμε γάλα ή λεμόνι αντίστοιχα.
Σχόλια (13)