κύρια φωτογραφία συνταγής Σολομός στο φούρνο Νορβηγικά φτιαγμένoς
evikop
evikop @cook_8458052
,Νορβηγία

Στη Νορβηγία ο σολομός παραδοσιακά γίνεται στο φούρνο και σερβίρεται με βραστές πατάτες και αγγουροσαλάτα.Εύκολο, γρήγορο και υγειινό φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Η ποιότητα του σολομού παίζει μεγάλο ρόλο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο σολομός δεν πρέπει να ξεραθεί, να στεγνώσει αλλά να είναι ζουμερός. Αντί για σκέτες βραστές πατάτες μπορεί κάποιος να φτιάξει πατατοσαλάτα με λάδι και λεμόνι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 800 γρ. φιλέτο σολομού Νορβηγίας
  2. αλάτι
  3. 8 μικρές πατάτες
  4. 1 αγγούρι μεγάλο
  5. λευκό ξύδι
  6. 1 κεσεδάκι κρέμα fraiche

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. 2

    Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα.

  3. 3

    Αλατίζουμε το φιλέτο σολομού και τοποθετούμε πάνω του ροδέλες λεμονιού. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

  4. 4

    Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες, το αλατίζουμε και το περιχύνουμε με το λευκό ξύδι.

  5. 5

    Σερβίρουμε με κρέμα fraiche στο τραπέζι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

angioannou
angioannou @cook_8512224
Τι καταπληκτικό έδεσμα με τόσο απλά υλικά! Μόνο που δίστασα να βάλω το σολομό στο φούρνο χωρίς καθόλου υγρά και εσταξα στο ταψί λίγο λαδάκι και λίγο νεράκι.... Πραγματικά δεν χρειάζονται; Ευχαριστούμε, ήταν σκέτη αποκάλυψη!

Από

evikop
evikop @cook_8458052
στις
,Νορβηγία

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα