κύρια φωτογραφία συνταγής Σολομός teriyaki
αννα β
αννα β @annadespina
,ελλαδα

Ταχύ κύριο πιάτο από την ιαπωνέζικη κουζίνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η νύφη μου έζησε 5 χρόνια στην Ιαπωνία, και όταν είδα πόσο η γεύση αυτή άρεσε στα παιδιά άρχισα να μαγειρεύω και εγώ τον σολωμό έτσι. Τον σερβίρω συχνά με πατάτα στα μικροκύματα (jacket potato) και σαλάτα. Το σύνολο είναι έτοιμο σε 20 λεπτά, πολύ καλό για εργαζόμενους καλοφαγάδες. Η νυφη μου άν περισέψει σολωμός τον μαδάει και τον ανακατεύει για τα παιδιά με ρύζι βρασμένο και λίγο ξύδι για σουσι. Και αυτό τρώνε με βουλιμία τα παιδιά (6 και 9 χρονων).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 800 γραμμάρια σολωμός φρέσκος
  2. 10 κουταλιές της σούπας teriyaki (ιαπωνέζικη σάλτσα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαρινάρουμε τον σολωμό στο teriyaki, προσθέτοντας νερό περίπου ίση ποσότητα, για 5'-10' λεπτά.

  2. 2

    Αδειάζουμε την σάλτσα στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

  3. 3

    Όταν βράσει βάζουμε τα κομμάτια σολωμού σαν να τα τηγανίζουμε στην σάλτσα, και κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς.

  4. 4

    Στα 5' λεπτά γυρίζουμε το ψάρι. Αν έχει ελαττωθεί πολύ η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό.

  5. 5

    Ανάλογα με το πάχος της φέτας, 10 με 20 λεπτά αρκούν για να γίνει. Προσοχή, χρειάζεται να προσθέτουμε νερό μην κάψει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

καρδούλα
καρδούλα @cook_8452411
Κι εμένα μου αρέσει πολύ αυτός ο συνδυασμός. Συνήθως, προσθέτω λίγα γαρύφαλλα στη σάλτσα για εξτρα άρωμα και... λίγο μέλι!!!

Από

αννα β
αννα β @annadespina
στις
,ελλαδα